03:38:39 19.08.2019
 
Stiri

DUPLEX cultural între România şi Republica Moldova la Festivalul Internațional de Poezie „Grigore Vieru”, care va dura până pe 17 mai

Social 14.05.2019 11:59 Vizualizări681 Autor: Ziarul National
 DUPLEX cultural între România şi Republica Moldova la Festivalul Internațional de Poezie „Grigore Vieru”, care va dura până pe 17 mai

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”, care se desfăşoară în perioada 14 -17 mai 2019, se doreşte a fi un duplex cultural între România şi Republica Moldova şi, totodată, un pod cultural peste Prut.

Potrivit organizatorilor, manifestările vor avea loc la Chişinău în perioada 14 - 15 mai, iar la Iaşi în perioada 16 - 17 mai.

„Această a XI-a ediţie a Festivalului deja intrat în conştiinţa publicului iubitor de poezie din Iaşi şi Chişinău, aduce mai multe noutăţi, atât la nivelul activităţilor care vizează recitaluri de muzică şi poezie, conferinţe, dialoguri, spectacole de muzică, cât mai ales a invitaţilor din România, Republica Moldova, Ucraina, Italia, precum şi la nivelul educaţional", au anunţat organizatorii, prin intermediul unui comunicat de presă.

Evenimentul a demarat astăzi la Chișinău), cu depuneri de flori şi un recital de poezie la bustul poetului Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor din Chișinău.

La ora 11.30, la Uniunea Scriitorilor, va avea loc un colocviu și lansarea mai multor cărți de Grigore Vieru și despre poet.

Festivalul va continua la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, iar la Teatrul „Licurici” va avea loc în această seară Gala Premiilor Festivalului şi un spectacol omagial, susţinut de artiștii Mihai Munteanu, Mihai Ciobanu, Cătălina Cărăuș, Fanfara Poliției de Frontieră, Studioul muzical-coral „Lia-Ciocârlia”, colective artistice de la licee din Chișinău.

Miercuri, la Academia de Ştiinţe a Republicii Moldova se va desfăşura simpozionul științific „Grigore Vieru, destin înveșnicit în poezie”.

La Iaşi, manifestările se vor desfăşura la Primăria Municipiului Iaşi în Sala Mare, la Ateneul Naţional Iaşi, precum şi la Muzeul Municipal din Iaşi. La spectacolul de gală care va fi organizat la Ateneul din Iaşi pe 16 mai, de la ora 16.00, vor fi prezenţi cei din Corul Marii Uniri, interpreţii Mădălina Gaivas şi Iurie Sadovnic, din Republica Moldova.

La această a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru” vor fi prezenţi soţia şi fiul poetului, Raisa şi Călin Vieru.

Între personalităţile care vor fi prezente la Iaşi sunt pe poetul şi traducătorul Francesco Altieri , din Torino, Italia, academicianul Mihai Cimpoi, dinChişinău,poetul Nicolae Băciuţ, academicianul Nicolae Dabija, din Chişinău, academicianul Valeriu Matei, director ICR Chişinău, criticul literar Nina Corcinschi, director al Institutului de Filologie al Academiei de Ştiinţe Republica Moldova, scriitorul Aurelian Silvestru, director Liceul „Prometeu" din Chişinău, Stela Mitruc, director direcţia de Cultură din cadrul Primăriei Chişinău, academician Vasile Tărâţeanu din Cernăuţi, Ucraina.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

09.08.2019 14:48 Nicolae Negru Uzurpatorul strigă uzurpatorii?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md