07:46:53 16.07.2018
 
Stiri

După ce a abandonat școala, o tânără de peste Prut a fost admisă la Medicină cu media 9,40. Povestea ei este incredibilă

Social 12.08.2017 19:00 Vizualizări2408 Autor: Ziarul National
După ce a abandonat școala, o tânără de peste Prut a fost admisă la Medicină cu media 9,40. Povestea ei este incredibilă Adevarul

O tânără din Vaslui, România, este un adevărat exemplu de ambiție și determinare. Chiar dacă acum se poate lăuda cu performanța de a fi admisă la Facultatea de Medicină cu media 9,40, povestea ei de viață este una de-a dreptul incredibilă.

Paraschiva Apostol este tânăra care a reușit să uimească pe toată lumea. Chiar dacă face parte dintr-o familie modestă, iar tatăl ei s-a stins în urmă cu ceva ani, tânăra a reușit să meargă mai departe și să își îndeplinească visul. Când era în clasa a VI-a, tânăra a fost nevoită să renunțe la studii din cauza banilor.

„Am avut neşansa să ajung într-o clasă cu copii care nu m-au primit tocmai bine, mulţi dintre ei de bani gata, care nu vorbeau cu oricine. M-am simţit marginalizată şi nu am reuşit să ma acomodez. Într-a V-a eram a treia din clasă, ori în noul loc eram cam pe la mijloc, spre coadă. Nu făceam faţă, nu aveam cu cine să discut, părinţii nu m-au înţeles. Dintr-a VII-a nu m-am mai dus deloc, am stat trei ani acasă. Aveam aproape 17 ani când a murit tata şi a venit părintele şi ne-a spus că ne va construi casă, dacă ne vom reapuca de şcoală“, a spus Paraschiva Apostol, potrivit adevarul.ro.

După moartea tatălui, preotul din satul Parpaniţa, Vasilică Mihai Paraschiv, a fost impresionat de povestea tinerei și și-a luat angajamentul de a-i fi un al doilea tată, cu condiția ca ea să își reia studiile.

La 17 ani, Paraschiva Apostol a început să meargă din nou la școală. Nu numai că a reușit să treacă cu bine de examenul de Bacalaureat, ci a reușit să fie admisă pe locurile de la buget, la Facultatea de Medicină din Iași. Pentru că a făcut liceul la seral, educația primită aici a fost mai degrabă la nivel formal, lucru care a obligat-o pe tânără să învețe singură atât pentru Bacalaureat, cât și pentru admiterea la facultate.

Chiar dacă prima încercare de a intra la facultate a fost sortită eșecului, tânăra obținând media 6,40, în acest an ea a fost inclusă în programul de pregătire al profesorilor Nedea de la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi“ din Iaşi. În urma pregătirii intense, Paraschiva Apostol a reușit să intre la facultate, obținând media 9,40.

Provenind dintr-o familie cu venituri modeste, tânăra va fi susținută în continuare de Biserică.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

09.07.2018 09:16 Nicolae Negru Plahotniuc strâns cu ușa, Dodon ascuns

06.07.2018 09:19 Nicolae Negru Implacabila rezoluție a Parlamentului...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md