06:15:52 08.08.2020
 
Stiri

DOC // După Avocatul Poporului, și sindicatele anunță că primesc mesaje de la MEDICI: Reclamă LIPSA echipamentelor necesare pentru consultarea și tratarea bolnavilor de COVID-19

Social 25.03.2020 15:21 Vizualizări1260 Autor: Ziarul National
DOC // După Avocatul Poporului, și sindicatele anunță că primesc mesaje de la MEDICI: Reclamă LIPSA echipamentelor necesare pentru consultarea și tratarea bolnavilor de COVID-19


Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) neagă faptul că instituțiile medicale din R. Moldova nu ar avea echipamentul necesar în lupta cu infecția COVID-19, ca răspuns la avertismentul Avocatului Poporului, Mihail Cotorobai, potrivit căruia „un număr impunător de medici” intenționează să plece din sistem, pentru că nu sunt protejați în fața pandemiei.

Cu toate acestea, și Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova împreună cu Federația Sindicală „Sănătatea” reclamă aceeași problemă.

CITIȚI și MSMPS respinge informațiile prezentate de Avocatul Poporului: „Persoane anonime au indicat două unități spitalicești care dispun de echipamentul necesar”

Într-un demers expediat astăzi prim-ministrului Ion Chicu și ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, sindicatele își exprimă îngrijorarea în legătură cu asigurarea insuficientă cu echipamente de protecție pentru personalul medical din sistemul de sănătate din Republica Moldova, îndeosebi pentru cei care sunt implicați direct în tratarea pacienților infectați cu virusul COVID-19.

„Inspectoratul Muncii al Sindicatelor din cadrul CNSM a recepționat în aceste zile multiple adresări de la personalul medical din instituțiile medicale din localitățile urbane și rurale, care atenționează asupra lipsei dotării personalului medical cu echipamentul de protecție necesar. Lipsa echipamentelor adecvate mărește probabilitatea de infectare a personalului medical cu acest virus și expune unui risc sporit capacitatea instituțiilor medicale de a gestiona această criză corespunzător”, se arată în demers.

CNSM și Federația Sindicală „Sănătatea” solicită Guvernului să asigure în mod urgent personalul medical și nemedical din instituțiile medico-sanitare publice cu echipamente și mijloace de protecție indiividuală și colectivă, conform cerințelor epidemiologice, și să pregătească toate instituțiile pentru activitate în condițiile pandemiei de COVID-19.

CITIȚI și Un număr IMPUNĂTOR de medici din R. Moldova intenționează să-și prezinte DEMISIA, pentru că sunt puși să lupte „în prima linie” cu COVID-19 fără echipament de protecție: Promisiunea ministrei Sănătății

Totodată, sindicatele cer asigurarea cu spațiu de cazare a personalului medical care a fost în contact și sunt antrenați în tratamentul bolnavilor cu COVID-19 pentru izolare și carantină, testarea prioritară a personalului medical aflat în zone de risc sporit de infectare, majorarea urgentă a salariului lucrătorilor din domeniul sănătății etc.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Marion Rischebe 25.03.2020 15:25

Salut prieteni, aceasta este mărturia mea. suntem casatoriti de 5 ani si impreuna de 9 ani. am fost despărțiți timp de 4 luni. El își dorește afară și nu este dispus să ne salveze căsnicia. Am fost un cuplu grozav (cel puțin am crezut asta) și ne-am certat rar. Cu câteva luni înainte de a pleca de acasă, era atât de inactiv și dormea ​​mult. Mi-am dat seama că are o aventură emoțională cu cineva și mi-a confirmat că este atras de ea. Apoi a spus că nu mai este îndrăgostit de mine și că nu poate trăi cu mine. Am cerșit, am plâns și așa mai departe luni întregi. Aveam nevoie de ajutor atât de mult și vreau ca soțul meu să se întoarcă la mine, navigând pe internet când am văzut o mărturie a doamnei despre modul în care dr. Ajayi, marele vrăjitor, care a ajutat la vindecarea fibromului și a reușit să aibă un copil propriu care în transforma liniștea restaurată în cămin. ea renunță la contactul meu și l-am copiat, la început am fost sceptic în legătură cu contactul, dar chiar am nevoie de o soluție durabilă pentru problema mea, așa că îi trimit un mesaj în care îi explic situația mea, mi-a spus să fiu sigur că va veni soțul meu înapoi la mine dacă ar trebui să fac așa cum mi-a cerut el, am făcut tot ce mi-a spus să fac și a patra zi am primit un text de scuze de la el spunând că nu știe ce a venit peste el, în acea seară s-a întors acasă și a pledat. pentru toate faptele sale greșite și de atunci dragostea și căsătoria noastră au fost mai puternice. Vreau să mulțumesc special marelui vrăjitor Dr. Ajayi pentru munca sa bună și pentru a face din nou fericire în viață. Dacă întâmpinați aceeași problemă conjugală sau aveți alte probleme apăsându-vă, contactați astăzi dr. Ajayi pe e-mail: Drajayi1990@gmail.com sau numărul Whatsapp: +2347084887094. El este capabil să efectueze orice fel de vraja la care te poți gândi, sunt o mărturie vie.

munilah 28.03.2020 02:03

JOIN ILLUMINATI HOME OF RICHES, FAME AND POWER FROM ANY COUNTRY + 27785167256… Are you a bubrotherhood that is going to be a bless with money. Once you are a member, you are going to receive such as: Cash Reward of USD $ 9,000,000 USD, New Sleek Dream CAR valued at USD $ 800,000 USD. A Dream House bought in the country of your own choice One Month holiday (fully paid) to your dream tourist destination. One year Golf Membership package A VIP treatment in all Airports in the World, A total Lifestyle change Access to Bohemian Grove Monthly payment of $ 5,000,000 USD to your bank account every month as a member. illuminati home of riches, fame and power help you get your dream, where you can rule the world, contact Us to proceed with your initiation ,,, WHATSAPP US +27785167256 The Illuminati is the World wind organization. Bringing The Needy And The Talented To Lamplight Of Fame And Riches. Get money, fame, powers, security, get recognized in your business, political race, rise to the top in whatever you do, be protected spiritually and physically! WELCOME TO ILLUMINATI How to join Illuminati In Switzerland - How to join Illuminati In Sweden -How to join Illuminati In Norway - How to join Illuminati In Dubai - How to join Illuminati In Saudi Arabia -How to join Illuminati In Oman â € ¢ How to join Illuminati In Austria â € ¢ How to join Illuminati In belgium â € ¢ How to join Illuminati In Netherlands â € ¢ How to join Illuminati In Australia

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md