17:52:34 29.11.2023
Stiri

Dosarul transnistrean: Chișinăul urmărește restabilirea spațiilor naționale unice, aducerea comerțului din stânga Nistrului în câmpul legal și respectarea drepturilor omului în Transnistria

Actualitate 21.11.2023 13:20 Vizualizări1795 Autor: Ziarul National
Dosarul transnistrean: Chișinăul urmărește restabilirea spațiilor naționale unice, aducerea comerțului din stânga Nistrului în câmpul legal și respectarea drepturilor omului în Transnistria


Acțiunile autorităților Republicii Moldova în ceea ce privește soluționarea diferendului transnistrean țintesc restabilirea spațiilor naționale unice, aducerea activităților comercial-economice din stânga Nistrului la rigorile cadrului normativ național, protecția socială a locuitorilor din raioanele de est ale republicii, precum și respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Prioritățile au fost enumerate de către viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, în cadrul întrevederii de astăzi cu reprezentanta specială a Uniunii Europene în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, Dorota Dlouchy-Suliga, aflată în vizită de lucru în Republica Moldova.

Biroul pentru Politici de Reintegrare transmite că discuțiile dintre cei doi oficiali s-au focusat pe situația curentă în dialogul dintre Chișinău și Tiraspol, abordările Chișinăului privind modalitatea de soluționare a problemelor actuale, prioritățile guvernamentale pe termen scurt și mediu în promovarea politicilor de reintegrare a țării.

Oleg Serebrian și Dorota Dlouchy-Suliga au reafirmat necesitatea coordonării activităților pe filiera dosarului transnistrean în toate formatele de dialog dintre Chișinău și Bruxelles.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md