16:06:56 23.05.2024
Stiri

„Donația ta poate umple farfuria unui flămând!”. Ediția din acest an a campaniei „Masa Bucuriei”, desfășurată de „Diaconia” în sâmbăta Floriilor, în zeci de localități din R. Moldova: Toate produsele colectate vor ajunge la nevoiași

Actualitate 15.04.2024 11:06 Vizualizări746 Autor: Ziarul National
„Donația ta poate umple farfuria unui flămând!”. Ediția din acest an a campaniei „Masa Bucuriei”, desfășurată de „Diaconia” în sâmbăta Floriilor, în zeci de localități din R. Moldova: Toate produsele colectate vor ajunge la nevoiași Diaconia


Cetățenii R. Moldova sunt invitați să participe și la ediția din acest an a campaniei „Masa Bucuriei”, desfășurată de organizația „Diaconia”, structura socială a Mitropoliei Basarabiei care activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova din anul 2001.

În acest an, evenimentul, cu sloganul „Donația ta poate umple farfuria unui flămând!”, va fi organizat în sâmbăta Floriilor, pe 27 aprilie, în Chișinău și în alte circa 20 de localități.

În magazine vor fi prezenți voluntari care vor îndemna cetățenii să doneze produse neperisabile. Toate resursele acumulate în campanie vor fi distribuite oamenilor nevoiași pe parcursul anului sub formă de pachete alimentare sau prânzuri calde prin intermediul cantinelor sociale.Drept urmare, „Diaconia” recomandă în campanie donația de produse alimentare neperisabile și cu termen de valabilitate mai mare: crupe, ulei, paste, zahăr, sare, conserve.

„Această solidarizare colectivă ne oferă posibilitatea de a avea un răspuns la provocările sociale, pentru că binele e mai răsunător și cu impact atunci când e trăit în comun”, susține Igor Belei, director executiv al „Diaconia”.

Pe lângă produsele alimentare, cetățenii pot face și donații financiare AICI: „Cu 20 de lei, poate fi asigurat un prânz cald zilnic pentru un beneficiar al cantinelor sociale.

Menționăm că, în anul 2023, campania de colectare a produselor alimentare s-a desfășurat în 120 de magazine din 21 de localități, fiind donate și distribuite persoanelor aflate în nevoie peste 39 de tone de produse alimentare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md