16:55:52 18.05.2024
Stiri

VIDEO // „Doi arginți” în Parlament pentru comunistul Starîș, care i-a zâmbit mieros lui Putin la forumul de la Valdai: „De la Vladivistok până la Lisabona nu există un trădător de țară mai mare”

Actualitate 03.11.2022 11:04 Vizualizări2958 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Doi arginți” în Parlament pentru comunistul Starîș, care i-a zâmbit mieros lui Putin la forumul de la Valdai: „De la Vladivistok până la Lisabona nu există un trădător de țară mai mare”


Un deputat de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) i-a adus astăzi, la ședința Parlamentului, „doi arginți” comunistului Constantin Starîș, reîntors recent de la Valdai, unde i-a „zâmbit lingușitor” liderului rus Vladimir Putin, i-a transmis „salutări” de la copiii săi și a vorbit despre crearea unei Europe „de la Lisabona la Vladivistok”.

Igor Chiriac a punctat că Starîș s-a comportat în fața lui Putin ca un „vasal” și i-a reproșat că nu l-a întrebat pe liderul rus de ce omoară oameni în Ucraina.

„Recent, deputatul Starîș a fost la forumul de la Valdai și s-a ridicat roșu pe față, ca un vasal care se uita la stăpân… Zâmbea lingușitor și i-a oferit cu satisfacție lui Putin o întrebare. O întrebare tendențioasă, chipurile din partea cetățenilor noștri. A întrebat despre un spațiu unic, care să se întindă de la Vladivostok până la Lisabona. Acea întrebare a fost o „zagatovkă” (pregătită) scrisă de cei de la Kremlin. Vreau să-l întreb pe Starîș cine i-a dat această întrebare? De ce Starîș nu a avut curajul să-i spună lui Putin că în Ucraina mor oameni nevinovați, că în Ucraina au loc crime de război, că prin spațiul aerian al R. Moldova zboară rachete rusești, că majoritatea cetățenilor R. Moldova condamnă aceste crime de război comise de Federația Rusă în Ucraina. În final, vreau să-i transmit lui Starîș mesajul a doi cetățeni de-ai noștri. Ei tare m-au rugat ca să vă transmit că de la Vladivostok până la Lisabona un mai mare trădător de țară nu există. M-au rugat să vă transmit acești doi arginți, pe care dvs. v-ați vândut la forumul de la Valdai”, a spus deputatul PAS.

Constantin Starîș a aruncat arginții și a invocat problema gazelor și a energiei electrice, de altfel, elemente ale războiului hibrid purtat de Rusia împotriva R. Moldova.„Să lași poporul fără gaze și energie electrică este trădare”, s-a apărat Starîș în limba rusă.


Video: Agora

În aceeași ședință a Parlamentului, deputatul PAS Lilian Carp a amintit fragmentele de rachetă rusească ce au explodat recent pe teritoriul R. Moldova, la Naslavcea, raionul Ocnița, afectând zeci de locuințe din această localitate.

Potrivit lui Carp, racheta doborâtă de ucraineni viza infrastructura energetică din statul vecin și, dacă era lăsată să-și atingă ținta, circa 40 de localități, inclusiv municipiul Soroca, erau inundate.

La Parlament vor avea loc miercurea viitoare audieri vizavi de acest incident, a mai anunțat Carp.

Socialista Irina Lozovan a îndemnat deputații să nu se grăbească să facă anumite concluzii în acest caz și să aștepte opinia experților.

„Oare ce trebuie să se mai întâmple? Trei rachete au survolat spațiul nostru aerian și au lovit orașe din vestul Ucrainei, un proiectil a explodat pe teritoriul R. Moldova. Rachetele pot cădea și pe terenuri de joacă. Oare ce trebuie să se mai întâmple ca voi să vă treziți? Atât de ipocriți și fățarnici sunteți... Treziți-vă odată, bre! Râd toți de voi!”, s-a adresat președintele Parlamentului, Igor Grosu, opoziției proruse de la Chișinău.

Situația a degenerat în Parlament, deputații din majoritatea parlamentară au început să strige „Trădătorii!” și spicherul s-a văzut nevoit să anuleze intervențiile deputaților pentru a trece la examinarea subiectelor de pe ordinea de zi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md