01:24:58 14.12.2019
 
Stiri

Dodon anunță CAUZELE prăbușirii blocului de la Otaci: Cum s-a reușit evacurea în timp util a locatarilor, pentru evitarea unei tragedii de proporții

Social 20.06.2019 10:54 Vizualizări1302 Autor: Ziarul National
Dodon anunță CAUZELE prăbușirii blocului de la Otaci: Cum s-a reușit evacurea în timp util a locatarilor, pentru evitarea unei tragedii de proporții

Președintele Igor Dodon, care a mers astăzi-dimineață la Otaci, acolo unde ieri-seară s-a prăbușit o scară a unui bloc cu nouă etaje, susține că oamenii au fost evacuați din timp, pentru că pe pereții clădirii au apărut crăpături vizibile, care i-au pus în gardă.

„Conform estimărilor prealabile, au fost câteva cauze, inclusiv darea în exploatare a blocului cu diverse încălcări, acumularea permanentă a apei în subsol și modificările neautorizate în construcția blocului - demolarea parțială a pereților de bază de către unii locatari. Potrivit afirmațiilor reprezentanților Direcției Situații de Urgență, cel mai probabil blocul va fi demolat”, a anunțat Dodon.

În total, în bloc sunt 36 de apartamente, fiind evacuate 18 familii - 51 de persoane, inclusiv 11 copii.Dodon promite că statul îi va asigura pe toți sinistrații cu locuințe permanente: „Examinăm diferite variante, inclusiv compensarea locuințelor distruse, la prețuri de piață, pentru procurarea noilor apartamente”.

După acest caz, șeful statului crede că este necesară efectuarea unei inspecții „de urgență” a blocurilor cu multe etaje, de aceeași serie, în toate localitățile Republicii Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.12.2019 12:34 Ziarul National Victor Chirilă // „Politica externă e...

13.12.2019 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Eu, Filimon Boghiu…”

09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md