03:10:19 24.02.2020
 
Stiri

DOC // Un șef de la Primăria Chișinău a activat în funcția remunerată din bani publici cu o DIPLOMĂ de studii FALSĂ: Acesta fusese demis, dar judecătorii au obligat autoritățile să-l ia din nou la muncă și să-i plătească jumătate de MILION de lei

Social 27.01.2020 14:12 Vizualizări6278 Autor: Ziarul National
DOC // Un șef de la Primăria Chișinău a activat în funcția remunerată din bani publici cu o DIPLOMĂ de studii FALSĂ: Acesta fusese demis, dar judecătorii au obligat autoritățile să-l ia din nou la muncă și să-i plătească jumătate de MILION de lei


Un șef de direcție de la Primăria Chișinău a activat ani buni în această funcție publică în baza unei diplome false de studii.

Este vorba de șeful Direcției generale Transport public și Căi de Comunicații a mun. Chișinău, Adrian Boldurescu, care a depus cerere de demisie la finele săptămânii trecute.

„Vocea Basarabiei” transmite că motivul real al demisiei lui Boldurescu este diploma sa falsă de studii, lucru confirmat de Universtitatea Tehnică a Moldovei (UTM).

Potrivit UTM, Boldurescu a fost înmatriculat în 2000 la Facultatea Urbanism și Arhitectură, specialitatea „Inginerie și management în protecția mediului”, însă un an mai târziu a fost exmatriculat pentru neprezentarea la studii.

Adrian Boldurescu a fost demis din aceeași funcție de fostul primar Dorin Chirtoacă încă în decembrie 2014, dar magistrații de la Judecătoria Chișinău l-au restabilit după aproape cinci ani, în martie 2019, în funcția de șef al Direcției generale Transport public și Căi de Comunicații.

Mai mult, judecătorii au obligat autoritățile publice locale să-i plătească și salariul pentru această perioadă în care a lipsit de la serviciu, în sumă de aproape 480 de mii de lei.

În iulie 2019, primarul interimar al capitalei, Adrian Talmaci, l-a angajat în fruntea acelei direcții, deși acesta lucra șef la întreprinderea „Exdrupo”, începând cu ianuarie 2018, pus acolo de primarul interimar de atunci, Silvia Radu.

Boldurescu nu a comentat deocamdată acuzațiile legate de diploma sa falsă în baza căreia a fost angajat la Primăria Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md