08:20:41 06.12.2021
Stiri

DOC // Un fost deputat PSRM, numit în conducerea SPPS. Totul s-a făcut DISCRET

Politică 30.10.2019 14:38 Vizualizări5870 Autor: Ziarul National
DOC // Un fost deputat PSRM, numit în conducerea SPPS. Totul s-a făcut DISCRET deschide.md


Liderul informal al PSRM, Igor Dodon, l-a numit în această vară pe socialistul Petru Corduneanu în funcția de adjunct la Serviciul de Protecție și Pază de Stat. Chiar dacă la ceremonia de învestire nu s-a menționat numele socialistului, nici măcar în comunicatul Președinției, acesta se regăsește acum pe pagina SPPS la categoria „conducere”.

De asemenea numele lui Corduneanu, anchetat penal pentru evenimentele din aprilie 2009, mai este menționat și în decretul președintelui, scrie deschide.md.

Dodon a încercat să ascundă numirea lui Corduneanu la SPPS, de aceea nici în comunicatul de presă al Președinției, nici în comunicatul de presă al SPPS nu se regăsește numele socialistului. Acolo s-a vorbit doar despre numirea lui Iaroslav Martin în fruntea SPPS.

Tot în acea zi, președintele Dodon, liderul informal al PSRM, a semnat două decrete privind numirea lui Iaroslav Martin în funcția de director al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, dar și numirea lui Corduneanu în funcția de director adjunct. În același timp, surse din cadrul SPPS susțin că Corduneanu a mers la această funcție pentru a primi gradul de general.

Socialistul Petru Corduneanu, care pe 7 aprilie 2009 era şeful Direcţiei Ordine Publică din cadrul MAI, dar și polițistul Dumitru Rusu au fost învinuiți în anii 2014 - 2017 conform articolului ce prevede exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu.

În noaptea de 7 aprilie 2009, aceștia i-au aplicat multiple lovituri Valentinei Cușnir, fost deputat în Parlamentul de la Chișinău. Femeia a fost lovită, trasă de păr și luată pe sus de la intersecția străzilor Pușkin și Ștefan cel Mare din Chișinău și dusă în direcția Palatului Național împotriva voinței sale, procurorul de caz, Liliana Verdeș, precizând că au fost acumulate suficiente probe care dovedesc vinovăția celor doi. Procurorul a solicitat ca cei doi să facă 5 ani de pușcărie cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis și să nu aibă dreptul să dețină funcţii în cadrul MAI pe un termen de 5 ani.

Instanța de fond, cea de apel, iar pe 27 iunie curent și Curtea Supremă de Justiție au considerat că polițiștii n-au încălcat legea, iar acțiunile acestora au fost corecte și legale. După 8 ani de procese și ședințe de judecată judecătorii au declarat inadmisibile recursurile procurorilor și au adoptat o decizie irevocabilă care i-a lăsat liberi pe polițiști și a făcut posibil faptul ca Corduneanu să ajungă la conducerea SPPS.

Petru Corduneanu a făcut parte în repetate rânduri din „delegația” președintelui Igor Dodon care a mers în pelerinaj pe muntele Athos. Amintim că un alt apropiat al lui Dodon care a mers în aceste pelerinaje este Pavel Voicu care foarte rapid a ajuns din șef de inspectorat din cadrul MAI consilier prezidențial, iar acum este ministrul Apărării.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
05.12.2021 10:10 786 Candidatul cel mai bun

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md