05:23:21 18.05.2021
 
Stiri

DOC // Un deputat socialist anunță că R. Moldova NU va participa la vot în ceea ce privește raportul Euronest. Popșoi îl contrazice: „Când e menționată Rusia sau Belarus, socialiștilor parcă le-ar da cu sare în ochi. Ne fac țara de rușine”

Actualitate 12.04.2021 13:20 Vizualizări2202 Autor: Ziarul National
DOC // Un deputat socialist anunță că R. Moldova NU va participa la vot în ceea ce privește raportul Euronest. Popșoi îl contrazice: „Când e menționată Rusia sau Belarus, socialiștilor parcă le-ar da cu sare în ochi. Ne fac țara de rușine”
Deputatul socialist Petru Burduja


UPDATE // Un alt membru al delegației R. Moldova la Euronest, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba, ignoră indicațile socialistului Petru Burduja vizavi de abținenerea de la vot privind rezoluție AP Euronest referitoare la crearea unui nou impuls pentru integrarea europeană în cadrul strategiei UE pe termen lung privind Parteneriatul Estic și la recuperarea, reziliența și democratizarea în continuare în perioada post COVID-19.

Potrivit lui Alaiba, „motivul real” pentru care socialiștii au luat această decizie ar fi că „rezoluția este, pe alocuri, critică la adresa Rusiei”.

„Sunt și eu membru al AP Euronest și particip la vot. Petru Burduja nu este șeful meu. Șeful meu este cetățeanul care m-a votat, care îmi achită salariul și interesele căruia mă dedic să le reprezint. Nici Petru Burduja, nici orice alt coleg parlamentar nu îmi controlează modul în care votez. Acest „demers” al deputatului Petru Burduja are zero valoare pentru mine. Am intenția să particip la votul pe această rezoluție. De fapt, am și propus mai multe amendamente pe acest document. Ele țin de lupta cu corupția politică, cu spălarea banilor și crima organizată, oligarhia, reforma justiției, promovarea reformelor structurale, dezvoltarea mediului de afaceri, respectarea drepturilor omului”, a explicat Alaiba.


Deputatul socialist Petru Burduja a expediat un demers la adresa copreședinților Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic (Euronest) prin care îi anunță că delegația Parlamentului R. Moldova pe care o conduce nu va participa la votarea raportului Comitetului afaceri politice, drepturile omului și democrație al Euronest din cauza „conținutului arhipolitizat” al acestuia.

Burduja precizează că aceasta este „poziția oficială” a Parlamentului R. Moldova, adăugând că statul nostru „rămâne fidel” dreptului internațional care stipulează „respectul pentru integritatea teritorială a statelor în cadrul frontierelor recunoscute internațional”.Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, susține însă că dânsul va participa la votarea raportului și că prin acest demers socialiștii „fac republica de rușine”.

Potrivit lui Popșoi, socialiștii au recurs la acest gest din cauza faptului că acel raport face referire la încălcări ce vizează Rusia.

„Dlui Burduja nu-i este pe plac proiectul raportului Comitetului afaceri politice, drepturile omului și democrație al Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic (Euronest). Cu de la sine puteri, dl Burduja a decis, în numele întregii delegații, că noi nu vom participa la vot, deși membrii delegației nu s-au întrunit niciodată pentru a discuta așa ceva. Când e vorba de drepturile omului și democrație, în special când este menționată Rusia sau Belarus, socialiștilor parcă le-ar da cu sare în ochi. Reacția dlui Burduja este foarte ciudată, pentru că Republica Moldova nu este pomenită deloc în textul raportului. Fiind disperați, socialiștii devin tot mai caraghioși în demersurile lor, facându-ne țara de rușine”, a comentat Mihai Popșoi.

În opinia deputatului, scrisoarea lui Burduja nu ar avea „nicio valoare”, la fel ca și scrisoarea Zinaidei Greceanii, adresată recent Consiliului Europei cu privire la criza politică din R. Moldova.

„Atât Consiliul Europei, cât și Euronest înțeleg foarte bine situația de la noi. Toți știu cine sunt socialiștii și ce hram poartă. Partenerii externi ai Republicii Moldova sunt și vor fi de partea poporului, pentru că ei sunt bine informați, în pofida trăsnăilor scrise de socialiști. Într-un parlament normal, Burduja ar trebui să răspundă pentru depășirea atribuțiilor, însă acest parlament este departe de normalitate și va pleca în curând!”, a încheiat Mihai Popșoi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Tarnacop 12.04.2021 14:43

Pai Pekea Burduja a fost alaturi de ceilalti sosilisti la Moskova si a dat juramantul FSBlui - sa slujeasca Rusia - alt fel ramane doar cu salariu de deputat si scade din burduhan ! Toata fractiunea sosilistilor, cu Dodon- Grecianaia, in frunte - sunt niste tradatori de Patrie!

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine va ridica mănuș...

14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md