05:54:55 16.07.2020
 
Stiri

DOC // Președintele Consiliului Audiovizualului ar putea fi cercetat PENAL, după ce ar fi instituit CENZURA în R. Moldova

Social 26.03.2020 15:39 Vizualizări995 Autor: Ziarul National
DOC // Președintele Consiliului Audiovizualului ar putea fi cercetat PENAL, după ce ar fi instituit CENZURA în R. Moldova


Președintele Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol, ar putea fi cercetat penal, după ce „în mod unilateral și-a arogat competențe pe care nu le are și a emis un act care, de facto, instituie cenzura în R. Moldova”.

Fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Silidaritate (PAS) a depus astăzi o sesizare la Procuratura Generală, potrivit căreia Dragoș Vicol a sfidat Constituția și alte legi ale R. Moldova, iar acțiunile sale reprezintă „exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu”, infracțiune ce se sancționează cu o pedeapsă de 6-10 ani de privațiune de libertate și interdicția de a ocupa o funcție publică timp de 10-15 ani.

De menționat că, în contextul declarării stării de urgență în R. Moldova, Dragoș Vicol a semnat o Dispoziție care interzice moderatorilor de emisiuni să enunțe propria opinie în ceea ce privește pandemia COVID – 19. Totodată, moderatorii trebuie să aibă grijă și ce spun invitații despre pandemie.

Dispoziția mai obligă posturile de tv și radio să nu furnizeze publicului alte date decât cele prezentate de către Comisia pentru Situații Excepționale, Guvern, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Organizația Mondială a Sănătății. Potrivit Consiliului Audiovizualului, informațiile oferite de instituțiile enumerate ar fi unicele surse sigure, veridice, imparţiale și echilibrate.

Și președintele Igor Dodon s-a arătat surprins de Dispoziția semnată de Vicol. „În opinia mea, această decizie nu este justificată. Eu le-aș recomanda să-și revadă această decizie, pentru că induce în eroare opinia publică”, a declarat ieri-seara Dodon, în cadrul unei emisiuni de la „Moldova 1”.

DOC | Sesizare la Procuratura Generală împotriva șefului CA, Dragoș Vicol. „Nimeni nu are dreptul să încalce drepturile fundamentale ale democrației”

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


ion 26.03.2020 21:48

Nici mustrare nu va lua, nu este o noutate.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md