13:17:02 21.07.2024
Stiri

DOC // Ofițeri CNA, „umiliți” de Veronica Dragalin? Șefa Procuraturii Anticorupție i-a convocat în SECRET pe subalternii șefului CNA și i-ar fi amenințat cu dosare. Maia Sandu pune punct SCANDALULUI: „Să se apuce de lucru și PA, și CNA”

Actualitate 08.06.2023 09:58 Vizualizări2515 Autor: Ziarul National
DOC // Ofițeri CNA, „umiliți” de Veronica Dragalin? Șefa Procuraturii Anticorupție i-a convocat în SECRET pe subalternii șefului CNA și i-ar fi amenințat cu dosare. Maia Sandu pune punct SCANDALULUI: „Să se apuce de lucru și PA, și CNA”


Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, i-ar fi convocat în secret miercuri, 7 iunie, pe ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), fără ca să-l informeze pe directorul instituției, Iulian Rusu. Dragalin ar fi amenințat unii procurori și reprezentanți ai CNA cu dosare, dacă nu-și dau demisia. Președinta Maia Sandu i-a îndemnat pe cei doi șefi de instituții să se apuce de lucru și să nu compromită agenda de integrare europeană în domeniul combaterii corupției.

La ședința secretă convocată de șefa Procuraturii Anticorupție a venit și Iulian Rusu, însă Dragalin i-ar fi cerut într-un mod autoritar să părăsească sala. Iulian Rusu s-a conformat, însă a fost urmat și de subalternii săi.

Ulterior, ofițerii CNA au depus o plângere colectivă pe numele șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, pe care o acuză de intimidare, potrivit unui document făcut public de Realitatea.md.


După ce în presă au apărut scurgeri de informație despre acest scandal, Dragalin a scris pe Facebook că nu are de gând să-și dea demisia, chiar dacă este contestată în interiorul instituției.

„Eu, ca și mulți alții din sistemul de justiție, am ales această profesie pentru că vreau să-mi ajut țara și cetățenii R. Moldova. Eu am devenit procuror pentru generația bunicilor noștri, care au trecut prin război, deportări și foamete. Eu sunt procuror pentru generația părinților noștri, care au ieșit în Piața Marii Adunări Naționale să lupte pentru independență, atunci când riscau să fie întâlniți cu tancuri. Noi luptăm pentru generația noastră, care am fost nevoiți să învățăm Abecedarul în alfabetul chirilic și să ne simțim străini în țara noastră. Dar, cel mai important, noi astăzi, cu toții, luptăm pentru viitoarele generații de copii moldoveni care merită o viață decentă aici, acasă. Eu sunt procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție pe un mandat de cinci ani. Nu am de gând să plec”, a scris Dragalin.

Citește și: Acuzații DURE la adresa procurorilor, în Parlament: Exemple concrete de măsluire a cauzelor penale oferite de deputați și o RUPTURĂ între CNA și PA. „Cauza hotelului Național este o RUȘINE. Relațiile cu PG și PA sunt neclare”

Președinta Maia Sandu le-a cerut celor doi conducători de instituții să se apuce de lucru și să nu compromită lupta împotriva corupției.

„Ceea ce am văzut în spațiul public în ultimele săptămâni nu a fost bine deloc. Deci, un ping-pong între cele două instituții, care sunt responsabile de combaterea corupției. Nu ne putem permite situația în care două instituții își aruncă replici în public și își dau responsabilitatea una pe alta. Noi avem nevoie de oameni responsabili, care înțeleg cât de important este momentul și pentru agenda internă. Combaterea corupției este unul dintre cele mai importante subiecte pe agendă, dar și pentru integrarea europeană. Ultimul lucru pe care vreau eu să-l văd în raportul Comisiei Europene este cearta dintre șefii de la CNA și Procuratura Anticorupție. Fiecare instituție trebuie să se apuce de lucru, pentru că au mult de făcut și să avem o claritate pe distribuirea responsabilităților”, a punctat Maia Sandu ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la „Vocea Basarabiei”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md