20:25:46 18.02.2020
 
Stiri

DOC // Foștii premieri și președinți de Parlament ar putea rămâne FĂRĂ „facilitățile exagerate” oferite de stat - pază, mașină și înlesniri la plata serviciilor de întreținere. Inițiativa a fost înregistrată în Parlament

Social 12.09.2019 11:00 Vizualizări1420 Autor: Ziarul National
DOC // Foștii premieri și președinți de Parlament ar putea rămâne FĂRĂ „facilitățile exagerate” oferite de stat - pază, mașină și înlesniri la plata serviciilor de întreținere. Inițiativa a fost înregistrată în Parlament


Foștilor premieri și președinți de Parlament din R. Moldova le-ar putea fi retrase facilitățile de care se bucură din partea statului după ce pleacă din funcții.

Deputații Blocului„ ACUM”, Iurie Reniță și Lilian Carp, au înregistrat o inițiativă legislativă în Parlament care are scopul de a elimina aceste „facilități exagerate” pentru foștii demnitari, cum ar fi asigurarea cu pază de corp, mașină de serviciu, asistență medicală și tratament balneoclimateric gratuite, înlesniri la plata pentru serviciile de întreținere etc.

Iurie Reniță afirmă că aceasta este solicitarea cetățenilor din circumscripțiile uninominale pe care le reprezintă cei doi deputați.

„Foștii funcționari din această categorie nu ar trebui să mai beneficieze de careva facilități după expirarea mandatelor deținute. E timpul să revenim la normalitate și la standardele europene. E timpul să fim egali cu toți cetățenii care ne-au încredințat mandatul de deputat. Solicităm tuturor deputaților poporului să susțină această inițiativa venită din popor. Vor urma și alte inițiative din același domeniu”, a anunțat Iurie Reniță.


Menționăm că, recent, actuala guvernare a decis același lucru și în privința foștilor șefi de stat, pe care i-a lipsit de birourile asigurate și mașina la scară oferită de stat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

10.02.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Candidatul comun al ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md