09:19:15 29.02.2020
 
Stiri

DOC // Firma „Cardiax-Plus”, suspectată de EVAZIUNE FISCALĂ, respinge informațiile apărute anterior în presă: „Marfa nu a fost pusă sub sechestru. Nu există niciun act confirmativ”

Economie 08.10.2019 13:55 Vizualizări648 Autor: Ziarul National
DOC // Firma „Cardiax-Plus”, suspectată de EVAZIUNE FISCALĂ, respinge informațiile apărute anterior în presă: „Marfa nu a fost pusă sub sechestru. Nu există niciun act confirmativ” Captură


Compania „Cardiax-Plus”, deținătoarea brandului „Meat House”, infirmă informațiile publicate de Jurnal de Chișinău și preluate de Ziarul Național, potrivit cărora în 2018 ar fi procesat carne cu termenul expirat adusă din Ucraina, iar ulterior ar fi folosit-o în alimentația elevilor și bolnavilor de la Institutul de Medicină Urgentă.

Potrivit Jurnalului de Chișinău, șeful Direcției municipale pentru siguranța alimentelor, Roman Vengher, a declarat că în scandalul cărnii procesate cu termen expirat era vorba de compania „Meat House”. „Pe moment, marfa a fost pusă sub sechestru și se efectuează analizele de laborator. Această companie a fost implicată în 2017 într-un scandal asemănător, doar că atunci nu am obținut un rezultat final”, a spus Vengher.

Pe de altă parte, reprezentanții Companiei „Cardiax-Plus” infirmă, prin intermediul unei cereri prealabile transmise redacției noastre, spusele lui Vengher. „Aici menționăm că marfa nu a fost pusă sub sechestru. În acest sens nu există niciun act confirmativ. Atelierele și depozitele sunt în deplină conformitate cu cele mai înalte standarde europene, ceea ce corespunde normelor sanitare și igienice obligatorii. Acest fapt este confirmat de evaluarea organizațiilor competente și experților din domeniu de pe teritoriul R. Moldova și al Europei”, se arată în declarația trimisă prin e-mail Ziarului NAȚIONAL.

De asemenea, firma „Cardiax-Plus” spune că în materialul cu pricina „au fost utilizate fotografii care nu aparțin companiei”.

Amintim că, pe 27 septembrie, Poliția a remis un comunicat de presă privind neregulile depistate la un agent economic specializat în producerea mezelurilor. Potrivit comunicatului de presă al Poliției, agentul economic respectiv a recidivat, după ce în 2018 a fost obligat să plătească o amendă de până la 2 000 000 de lei pentru evaziune fiscală.

Sursa citată precizează că documentele contabile erau falsificate prin introducerea datelor denaturate despre vânzări. Mai exact, datele de încasare de pe urma vânzărilor pe bani cash erau denaturate cu 50-60% din suma încasată în mod real, o parte importantă din bani nefiind inclusă în evidența contabilă.

Din imaginile prezentate de Poliție se vede că întreprinderea la care au descins ofițerii de la BPDS „Fulger”, experți din cadrul Centrului Tehnico - Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP, dar și specialiștii ANSA este cea de producere a mezelurilor – „Meat House”. Compania a acuzat ulterior că imaginile făcute publice de oamenii legii ar fi fost trucate.

Poliția a ridicat carne în asortiment și mezeluri de origine autohtonă și ucraineană, fără documente de proveniență. În total, ar fi vorba de 42 200 kg în valoare de peste 1,64 de milioane de lei, se mai arăta în comunicatul Poliției.

Totodată, au fost ridicate 30 000 de lei, bani necontabilizați, înscrisuri de tip ciornă și suporturi informaționale cu toată contabilitatea tenebră pentru anii 2017 – 2019.

Poliția spune că întreprinderea comercializa produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, prin modificarea intenționată a datelor de producere. În comunicat se mai arată că angajații primeau jumătate din salariu în plic, evitându-se, astfel, achitarea impozitelor pe venit.

Organele de drept au pus mâna pe 1 200 de facturi fiscale falsificate și a fost pornită încă o cauza penală pentru confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false.

„Efectuând un calcul estimativ după examinarea documentelor ridicate, s-a stabilit că, în perioada anului 2018, agentul economic a efectuat livrări în sumă totală de 47.221.800 de lei, care nu au fost reflectate în evidența contabilă”, subliniază Poliția.

Dacă vor fi găsiți vinovate, persoanele responsabile riscă închisoare de până la 5 ani, iar persoana juridică ar putea fi pedepsită cu amendă în mărime de la 500 000 la 800 000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.02.2020 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Dodon se arunc...

24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md