23:18:47 01.12.2022
Stiri

DOC // Cine sunt proprietarii Cinematografului „Gaudeamus”, care vor să-l transforme în bloc locativ

Social 01.02.2016 13:37 Vizualizări5598 Autor: Stela Mihailovici
DOC // Cine sunt proprietarii Cinematografului „Gaudeamus”, care vor să-l transforme în bloc locativ alfr.md


Un anunț făcut în această dimineață la ședința Primăriei Chișinău de către viceprimarul Nistor Grozavu a bulversat opinia publică – în locul Cinematografului „Gaudeamus” ar putea fi construite două blocuri locative, la solicitarea proprietarului imobilului, care propune „valorificarea spațiului”.

Potrivit datelor de la „Cadastru”, atât terenul de 24 de ari, cât și clădirea cinematografului de 1 007 metri pătrați aparțin societății pe acțiuni „Cristivlad”, condusă de Lidia Troianovscaia. Societatea a fost constituită pe 7 septembrie 2004, iar peste o lună a primit în gestiune cinematograful. Terenul aferent clădirii a fost cumpărat abia în septembrie 2010.

Într-un raport al Curtii de Conturi realizat în mai 2006, auditorii precizau că societatea pe acțiuni „Cristivlad” a fost constituită cu încălcări de către Ministerul Culturii. Statul deținea atunci 52% din acțiuni în cadrul companiei, iar asociat minoritar cu 48% era SC Î.M. „Crisam HAMB”.

În baza de date a Camerei Înregistrării de Stat nu există nicio companie cu această denumire, în schimb este înregistrată întreprinderea moldo-germană „Grisan HAMB”. Cel mai probabil, în raportul Curții de Conturi s-a strecurat o greșeală de tipar. O dovadă este și faptul că, în raportul Curții de Conturi, în calitate de conducător al SA „Cristivlad” figurează A. Coman. Datele Camerei Înregistrării de Stat arată că Andrei Coman conduce în prezent compania „Grisan HAMB”.

Același raport al Curții de Conturi dezvăluie că Cinematograful „Gaudeamus”, împreună cu 60 de ari de teren aferent, a fost evaluat la solicitarea asociatului „Crisam HAMB” la numai 669 de mii de lei. Suma a fost inclusă în capitalul statutar al SA „Cristivlad”.

În 2006, auditorii solicitaseră Procuraturii Generale să examineze legalitatea constituirii societății pe acțiuni „Cristivlad” și a dosarului de evaluare a costului terenului și clădirii Cinematografului „Gaudeamus”.

Pe site-ul Primăriei este indicat faptul că „Grisan Hamb” administrează o piață cu 441 de locuri din centrul Chișinăului, situată pe strada M. Vaarlam 56. Tot aici este indicată oficial și adresa juridică a companiei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md