12:00:34 25.09.2023
Stiri

DOC // Actele care ar confirma implicarea deputaților PSRM în schema de SPĂLARE de bani din Bahamas, avându-l ca principal beneficiar pe Dodon: „Dovezile incontestabile trebuie să devină un test pentru Stoianoglo”

Politică 18.03.2020 11:07 Vizualizări21801 Autor: Ziarul National
DOC // Actele care ar confirma implicarea deputaților PSRM în schema de SPĂLARE de bani din Bahamas, avându-l ca principal beneficiar pe Dodon: „Dovezile incontestabile trebuie să devină un test pentru Stoianoglo”


Deputatul Iurie Reniță a făcut publice documentele, care ar confirma implicarea deputaților socialiști în schema de spălare de bani din Bahamas, avându-l ca principal beneficiar pe Igor Dodon. Banii respectivi ar fi fost folosiți în campania prezidențială din 2016, atunci când Igor Dodon a câștigat scrutinul în fața Maiei Sandu.

„Dovezile incontestabile de spălare a banilor din Federația Rusă, prin filiera Bahamas, au fost probate prin prezentarea copiilor de pe original a contractelor de împrumut și a dispozițiilor de plată, care nu au fost menționate în declarațiile de avere și interese ale deputaților PSRM-iști Corneliu Furculiță, Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco. Conform legislației în vigoare acțiunile deputaților menționați cad sub incidența componenței de infracțiuni prevăzute de art.3521 din Codul penal - „Falsul în declarații”. Rezultă foarte clar că acești trei deputați, intenționat și cu bună știință, nu au inclus în declarațiile lor de avere și interese pentru anul 2016 sumele de bani împrumutate de la societatea comercială „Exclusiv Media SRL”, proprietar al căreia este același Corneliu Furculiță și la care activează soția lui Igor Dodon, Galina Dodon. Această situație de nedeclarare s-a repetat și în anul 2017”, a precizat Reniță.

Citește și: VIDEO // Instituirea STĂRII DE URGENȚĂ, motiv pentru a clasa dosarul privind finanțarea PSRM din Rusia via Bahamas? „Avem dovezi CLARE, avem dispozițiile de PLATĂ în original”

Acesta mai spune că procurorul general, Alexandru Stoianoglo, ar trebui să fie direct interesat să fie obținute rezultate în această anchetă. Reniță speră că nu va fi clasat și acest dosar, exact cum s-a întâmplat și în cazul cu imprimările video, în care Igor Dodon recunoaște tranșant, în prezența lui Plahotniuc și Iaralov, că primește bani din Federația Rusă de la 700.00 până la 1 milion de euro lunar pentru finanțarea activităților PSRM-ului.

„Reacția de ieri a Procuraturii Generale, care solicită „păstrarea statutului de neimplicare politică a instituției și cere actorilor politici să înceteze să manipuleze și să dezinformeze societatea despre evoluțiile dosarelor aflate în gestiunea sa”, denotă că prezentarea dovezilor noastre incontestabile trebuie să devină un test de maximă responsabilitate personală pentru Stoianoglo, dar și pentru întreaga echipă de la procuratură, implicată în investigarea acestei spălări de bani de către membrii psrm-iști, sub îndrumarea directă a lui Igor Dodon. Procuratura nu mai trebuie să reacționeze discreționar, în funcție de persoanele politice vizate dintr-un partid sau altul, ci să acționeze independent, cu responsabilitate, dar și cu multă demnitate profesională, ce se impune în asemenea circumstanțe”, a subliniat Reniță.

Deputatul promite să publice și alte „documente relevante”, cu probele de rigoare, ce-l vizează pe deputatul Corneliu Furculiță, unul dintre cei mai apropiați oameni din anturajul lui Igor Dodon, care mai este și consătean cu acesta.

„Corneliu Furculiță, proprietarul „Exclusiv Media SRL”, ar fi împrumutat de la compania sa 6,5 milioane de lei în baza a 13 contracte de împrumut, toate a câte 500.000 de lei, semnate în perioada aprilie – mai 2016. Aceste împrumuturi nu se regăsesc în capitolul VII al declarației de avere și interese ale deputatului Corneliu Furculiță pentru anul 2016”, a conchis Reniță, care prezintă și unele documente.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md