12:07:59 19.05.2022
Stiri

Doar două instituții de învățământ din raionul Orhei au trecut la regimul ONLINE de studii: Poliția cercetează acțiunile autorităților din raion, care refuză să se supună deciziilor adoptate la nivel național

Actualitate 25.01.2022 10:38 Vizualizări1044 Autor: Ziarul National
Doar două instituții de învățământ din raionul Orhei au trecut la regimul ONLINE de studii: Poliția cercetează acțiunile autorităților din raion, care refuză să se supună deciziilor adoptate la nivel național


Inspectoratul General al Poliției (IGP) solicită convocarea repetată de urgență a Comisiei teritoriale Orhei pentru Sănătate Publică pentru a-și revizui decizia prin care a permis instituțiilor de învățământ din raion să activeze în continuare cu prezența fizică a elevilor, contrar celei aprobate de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP).

În paralel, oamenii legii cercetează acțiunile administrației raionului Orhei care refuză să se supună deciziilor adoptate la nivel național.

„Pentru a stopa încălcările comise, Poliția a înaintat un șir de prescripții, prin care a cerut conformarea la Hotărârea CNESP și măsurile de sănătate publică prevăzute în Hotărârea respectivă. Informăm că nerespectarea măsurilor obligatorii de sănătate expuse în Hotărârea CNESP nr.2 din 20.01.2022, constituie pericol pentru sănătatea publică și vor servi temei pentru aplicarea măsurilor de răspundere a persoanelor fizice și juridice în baza art.76/1 din Codul Contravențional al Republicii Moldova. În același timp, materialele acumulate, în care sunt vizate persoane cu funcții de răspundere din cadrul Autorităților Publice Locale, vor fi remise către Centrul Național Anticorupție, pentru examinarea și adoptarea unei decizii”, se arată într-un comunicat de presă al IGP.

CITIȚI și VIDEO // Autoritățile din Orhei NU renunță - școlile și întreprinderile din raion rămân DESCHISE. Țurcanu: „Noi ținem cont și de doleanțele oamenilor, spre deosebire de actualul Guvern. Nu avem un act care să conteste legalitatea deciziei CTESP”

Oamenii legii fac referire la faptul că pe întreg teritoriul R. Moldova a fost declarată, pentru perioada 22 ianuarie - 20 februarie, stare de urgență în sănătate publică. Decizia a fost luată și din cauza faptului că, săptămânal, peste opt mii de persoane se îmbolnăvesc de COVID-19, iar expuși infectării sunt și copiii. Prin urmare, CNESP a decis ca, până la 4 februarie, instituţiile de învățământ general, cu excepția instituţiilor de educaţie timpurie, vor activa în regim online.

„Chiar dacă IGP a venit cu un apel către autoritățile publice locale de a-și aduce în concordanță hotărârile teritoriale cu cele ale Comisiei naționale, la data de 21 ianuarie administrația raionului și a Primăriei municipiului Orhei au emis o Hotărâre, prevederile căreia contravin celor indicate în Hotărârea CNESP”, precizează Poliția.

CITIȚI și VIDEO // Școlile și universitățile din R. Moldova trec la învățământul ONLINE din 24 ianuarie: Există riscul să nu mai fie locuri libere în SPITALE

IGP anunță că, luni, 24 ianuarie, din cele 47 de instituții de învățământ din raionul Orhei, 45 activau cu prezența fizică a elevilor, contrar deciziei CNESP, și doar două dintre acestea în regim online.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md