16:59:19 18.05.2022
Stiri

DETALII despre cele nouă percheziții efectuate la domiciliul și în biroul șefei ANI: Procurorii anunță ce îi incriminează Rodicăi Antoci și pretinsul PREJUDICIU cauzat statului

Actualitate 27.01.2022 16:24 Vizualizări3347 Autor: Ziarul National
DETALII despre cele nouă percheziții efectuate la domiciliul și în biroul șefei ANI: Procurorii anunță ce îi incriminează Rodicăi Antoci și pretinsul PREJUDICIU cauzat statului


Președinta Autorității Naționale de Integritate (ANI), Rodica Antoci, este bănuită de depășirea atribuțiilor de serviciu, alături de o altă angajată din cadrul aceleiași instituții.

Procuratura Anticorupție anunță că a efectuat astăzi nouă percheziții în cadrul unei cauze penale în care sunt vizate Antoci și subalterna sa.

Cele două sunt cercetate pentru faptul că, depășindu-și atribuțiile de serviciu, ar fi cauzat Autorității Naționale de Integritate un prejudiciu în valoare totală de 126 570 de lei.

Într-un caz, președinta ANI și angajata instituției sunt cercetate pentru că ar fi achitat servicii în valoare de 29 570 de lei pentru lucrări de vopsire a automobilelor, deși contractul încheiat între ANI și agentul economic nu includea astfel de servicii.

Într-un alt caz, persoanele sunt cercetate pentru că, acționând contrar atribuțiilor de serviciu, au contractat de la un agent economic șapte uși în valoare de 97 000 de lei, după ce nu le-au plăcut cele instalate de primul agent economic contractat pentru repararea și instalarea ușilor în edificiul ANI.

Procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul președintei ANI, în automobilul de serviciu și automobilul personal al acesteia, precum și în biroul de serviciu din incinta ANI. De asemenea, perchezițiile au avut loc la domiciliul angajatei ANI și în două birouri de serviciu utilizate de aceasta din incinta ANI, precum și la sediul celor doi agenți economici cu care au fost încheiate contractele.

În rezultatul perchezițiilor au fost ridicate telefoane, calculatoare, documente, agende și alte înscrisuri ce urmează să fie cercetate de către procurori. Președintei și angajatei ANI le-au fost înmânate citații, solicitându-li-se să se prezinte pe 1 februarie curent pentru a fi audiate în calitate de bănuite în depășirea atribuțiilor de serviciu.

Amintim că Rodica Antoci a confirmat perchezițiile de astăzi, adăugând că faptele care îi sunt incriminate au fost verificate în 2020 și 2021 de alte instituții de control - Curtea de Conturi și Agenția Supraveghere Tehnică, care au concluzionat că nu există încălcări.

„Atât șefa ANI, cât și angajata vizată resping toate acuzațiile aduse și au prezentat toate probele concludente în acest sens. Toate acțiunile acestora au fost realizate conform competențelor și în limita cadrului legal”, se arată într-un comunicat de presă al ANI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md