04:25:44 24.02.2020
 
Stiri

Deputatul Reniță, DUȘ RECE pentru socialiști, dar și pentru „proeuropenii” care „IGNORĂ SAU NEAGĂ rolul incontestabil, dar și inevitabil al României în promovarea și realizarea obiectivelor noastre strategice”

Politică 20.01.2020 12:00 Vizualizări2387 Autor: Ziarul National
Deputatul Reniță, DUȘ RECE pentru socialiști, dar și pentru „proeuropenii” care „IGNORĂ SAU NEAGĂ rolul incontestabil, dar și inevitabil al României în promovarea și realizarea obiectivelor noastre strategice”


Deputatul Iurie Reniță apreciază mesajele venite în ultima perioadă de la București, care se referă la condiționarea suportului acordat R. Moldova. În opinia lui Reniță, declarațiile recente ale președintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban și ale Ambasadorului Daniel Ioniță „sunt așteptate de mult timp”.

„Recentele declarații ale președintelui Iohannis, premierului Orban și ale ambasadorului Ioniță vizavi de realitățile politice din R. Moldova au fost mai mult decât necesare, ele fiind așteptate de mult timp, mai ales de către cei care simt, gândesc și acționează în spiritul idealului și a intereselor noastre naționale. Esența mesajelor poate fi rezumată la următoarele: americanii fac drumuri, românii fac grădiniţe, gazoduct, aduc autobuze pentru școli, salvează vieți omenești cu SMURD-ul, renovează edificiile culturale și cele spitalicești, acordă sute de mii de cetățenii și burse de studii, iar „recunoscătorii” de moldoveni îl venerează pe Putin și Rusia lui și îl votează pe Dodon”, scrie acesta într-o postare pe Facebook.

Citește și: România realizează proiecte de zeci de MILIOANE de euro în R. Moldova, iar moldovenii privesc spre Moscova: „Fostul ambasador al SUA ştiţi ce spune: americanii fac drumuri, românii fac grădiniţe, iar moldovenii votează cu Rusia"

Parlamentarul spune că majoritatea absolută a factorilor politici decizionali de la Chișinău, de la Independență până în prezent (nemaivorbind de actualul guvern și președinte), manifestă o atitudine exclusiv conjuncturală și ipocrită față de România și față de tot ce-i românesc.

„Nici chiar guvernele AIE-iste, de la 2009 încoace, n-au fost lipsite de aceste „calități naționale”, deși au făcut-o mai voalat, sub umbrelă proeuropeană. În sfârșit, mesajele de la București așează relația bilaterală pe o cale pragmatică, ce se impunea de foarte mult timp. Direcționarea prioritară a asistenței financiare și de altă natură către autoritățile locale și pentru implementarea obiectivelor strategice din domeniul energeticii și infrastructurii (gazoductul, interconexiunile electrice, etc.) este cea mai indicată și corectă soluție, care trebuie promovată de acum încolo. Nu mai e cazul de dat crezare „sentimentelor frățești”, simulate cu atâta măiestrie de către autoritățile de la Chișinău”, punctează Reniță.

Sursa citată lasă să se înțeleagă că și actuala opoziție proeuropeană ignoră sau neagă rolul incontestabil al României în promovarea și realizarea obiectivelor noastre strategice.

„În egală măsură nu am încredere nici în unii factori și lideri politici de la noi, care, sub dezideratul proeuropean, ignoră sau neagă rolul incontestabil, dar și inevitabil al României în promovarea și realizarea obiectivelor noastre strategice. Fie că e vorba de cei care au denaturat din convingere sau din incompetență crasă rolul și importanța istorică a Sfatului Țării în realizarea Unirii de la 27 martie 1918, mai nou selectând și divizând partide unioniste pentru a-și manifesta „sincera și frățeasca adeziune” față de București din considerente electorale sau că ar fi vorba de un fariseu consacrat și incurabil, lider „informal” al partidului de guvernământ, care, de Ziua Națională a României, a exprimat recunoștință „fraților români” pentru ajutorul consistent și multilateral acordat, dar cu fapta și gândul fiind doar la Rusia și la Kremlin. Și atunci ne punem fireasca întrebare: care-i deosebirea dintre ipocrizia primilor și a celui din urmă?

Atât primii cât și ultimul ar trebui deja să recunoască o realitate incontestabilă: frumoasa poveste de aderare la UE s-a cam erodat și s-a îndepărtat foarte mult de noi, culpabili de această regretabilă situație fiind autoritățile de la Chișinău. Și atunci rămâne doar o singură opțiune firească și realistă: reiterarea Actului măreț de la 27 martie 1918”, a conchis Iurie Reniță.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Basarabeanu49 20.01.2020 13:15

D-le Reniță, susținătorii partidelor proruse sunt oameni slabi la carte, fără o cultură elementară, gândesc superficial și se inspiră doar din informațiile ce vin din rusia-mongolă. Nu sunt dispuși să asculte alte păreri. Chiar și mulți ucraineni din Nordul republicii susțin politica lui putin, știind despre grozăviile țarului rus în Ucraina.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md