00:32:04 25.10.2021
Stiri

Deputații se adună joi în ședință: Subiectele de pe ordinea de zi vizează HoReCa, transportul feroviar, dar și o anumită categorie de bugetari

Actualitate 22.09.2021 17:38 Vizualizări1298 Autor: Ziarul National
Deputații se adună joi în ședință: Subiectele de pe ordinea de zi vizează HoReCa, transportul feroviar, dar și o anumită categorie de bugetari


Deputații se vor întruni, joi, 23 septembrie, în ședință plenară pentru a dezbate inclusiv proiectul Codului transportului feroviar, precum și inițiativa legislativă privind crearea Autorității Feroviare.

Potrivit proiectului ordinii de zi a ședinței, aprobat astăzi de Biroul permanent al Parlamentului, legislatorii urmează să examineze, de asemenea, proiectul de modificare a unor acte legislative, potrivit căruia la 1 octombrie urmează să intre în vigoare reducerea cotei TVA pentru HoReCa de la 12% la 6%.

La fel, în prima lectură va fi examinat proiectul Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, potrivit căruia angajaților transferați în alte funcții în urma reorganizării unor ministere li se va achita diferența de salarii.

Pe ordinea de zi mai regăsim proiectele de lege pentru modificarea Codului de executare al Republicii Moldova și pentru modificarea articolului 2 din Legea cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație, iar în lectura a doua va fi dezbătut proiectul de lege pentru modificarea Legii privind Comisia Națională a Pieței Financiare și Legii concurenței, prin care se instituie noi mecanisme de control și de sancționare a conducătorilor unor autorități publice aflate sub control parlamentar.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

v. pădureanu 22.09.2021 17:54

Iarăși o nouă structură care va parazita sectorul, dar și economia!!! Să mai facă cunoștință cu analiza creșterii numărului de birocrați făcută de V. Ioniță - poate se mai opresc!!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md