09:59:02 07.06.2020
 
Stiri

Deputații din opoziție cer DEMISIA de onoare a premierului, după decizia Curții Constituționale: „Prin această lege au fost lobate interesele valeților de curte”

Politică 09.04.2020 19:05 Vizualizări1913 Autor: Ziarul National
Deputații din opoziție cer DEMISIA de onoare a premierului, după decizia Curții Constituționale: „Prin această lege au fost lobate interesele valeților de curte”


Curtea Constituțională a suspendat astăzi legea aprobată de Guvern pe 2 aprilie curent prin asumare de răspundere în fața Parlamentului, până la examinarea în fond a cauzei în cadrul ședinței de luni, 13 aprilie curent.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp, este de părere că premierul Ion Chicu ar trebui să-și dea demisia de onoare, după decizia de astăzi a Înaltei Curți.

„Curtea Constituțională condusă de socialistul Vladimir Țurcan recunoaște ca legea asumată de Guvernul Chicu a fost aprobată cu abateri de la legislația în vigoare. Nu mai vorbim despre faptul că prin această lege au fost lobate interesele valeților de curte. Într-o societate normală, logic ar fi fost o demisie de onoare. Dar unde onoare nu e, nimic nu e...”, a comentat Lilian Carp.

CITIȚI și VIDEO // Curtea Constituțională a SUSPENDAT legea prin care Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului: Premierul Chicu dă vina pe opoziție

Și fostul spicher Andrian Candu, șeful grupului parlamentar „Pro Moldova”, a remarcat „gafa de proporții” a Guvernului Chicu.

„Cât de mari trebuie să fie încălcările, pentru ca să fie recunoscute de o Curte în care ați delegat foștii voștri fruntași de partid? Stare de urgență nu înseamnă dezlegare pentru corupție, abuzuri și încălcări. Nu vom permite să vă faceți de cap cât timp oamenii stau acasă și să profitați de situația complicată din țară. Comisia pentru Situații Excepționale putea și poate în continuare să aprobe cu efect imediat suport pentru oameni, Parlamentul ar fi putut vota în două lecturi legea, pentru ca deja în aceeași zi să fie promulgată, au fost și sunt instrumente legale eficiente pentru susținerea populației și a medicilor. Nu sunt și nu credeți că veți avea vreodată instrumente suficiente pentru abuzuri și corupție. Faceți treabă și lăsați jocurile. Felicit toți colegii din Parlament cu această mică victorie pentru statul nostru de drept. Și da, dle prim-ministru Chicu, Guvernul poate aplica toate măsurile enumerate de Dvs. printr-o simplă dispoziție a Comisiei pentru Situații Excepționale”, îi dă sfaturi Candu lui Chicu.

Menționăm că premierul a dat astăzi vina pe opoziție pentru faptul că Înalta Curte a suspendat legea prin care Guvernul și-a asumat răspunderea pe 2 aprilie.

„Acesta este rezultatul acțiunilor iresponsabile și populiste ale politicienilor”, a spus Chicu, afirmând că va convoca miniștrii sau chiar Comisia pentru Situații Excepționale pentru „a lua decizii mai radicale”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

vasile 09.04.2020 21:04

Guvernul lui gdodon este un batalion tehnocrat la care nu are nici o atributie cu stanga sau dreapta el are ochelari de cal si un singur mandatar.

B. Știrbu 10.04.2020 01:04

AI am privit la TVR interviul Primului ministru al României - L.Orban.A prezentat răspunsuri prin care pe nimeni n-a ofensat, nu a atacat, La toate întrebările el a răspuns calm, cocret și laconic. Mi l-am imaginat pe I. Chicu și l-am văzut în șalincă și cu o sabie de lemn, ca un иванушка дурачок gata să atace vreo femeie bolnavă de COVID-19, care îi pune întrevări. M-a devenit jale de țărișoara noastră.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.06.2020 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Prezidentul pmr și ...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md