07:56:51 20.01.2021
 
Stiri

Deputat PPDA: „Vom susține o moțiune simplă depusă pe numele ministrului Sănătății și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu”

Actualitate 29.06.2020 16:50 Vizualizări776 Autor: Ziarul National
Deputat PPDA: „Vom susține o moțiune simplă depusă pe numele ministrului Sănătății și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu”


Deputatul Igor Munteanu anunță că Platforma DA va susține o moțiune simplă depusă pe numele ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, menționând că formațiunea pe care o reprezintă dă alarma deja de două luni asupra „neputinței acestui guvern de a se descurca pe timp de pandemie”.

„Noi vom susține o moțiune simplă depusă pe numele actualului ministru al Sănătății și Protecției Sociale, Dna Viorica Dumbrăveanu pentru că domnia sa și consilierii săi sunt direct responsabili de faptul că, de ieri, R. Moldova a devenit una dintre cele mai puternic afectate de pandemie state din lume (11), coborând două poziții în ultima săptămână, iar în Europa R. Moldova se află pe locul doi, fiind depășită numai de Belgia”, a anunțat astăzi Igor Munteanu.

Anterior, grupul „Pro Moldova” a depus în Parlament o moțiune simplă asupra politicilor din domeniul sănătății, criticând deciziile și acțiunile guvernării pe timpul pandemiei de COVID-19.

Potrivit lui Igor Munteanu, numărul de cazuri active a crescut în R. Moldova de la 1 851 de cazuri înregistrate pe 21 iunie la 2 108 cazuri active duminică, pe 28 iunie curent.

„Oare cât de mult trebuie să-ți urăști cetățenii ca să vrei să conservezi la putere un guvern, care se va reține în istorie cu numele de „guvern - catastrofă”, clădit pe manipulare și nonsens, pe gesturi contradictorii și docilitate partizană?! Toate datele vorbesc despre faptul că acest guvern a scăpat situația de sub control. Asta o spun experții sanitari, asta vorbește statistica globală, asta spun medicii angajați în prima linie, cei care așteaptă ajutor concret, nu declarații patetice, în timp ce „trompetele” puterii caută să dreagă busuiocul prin-o comunicare duplicitară, comparând R. Moldova cu state cu populații de sute de milioane de locuitori, încercând să estompeze astfel propria răspundere, vina pe care ei o poartă pentru eșecul de a proteja populația. Propaganda nu ține loc de pâine celor care și-au pierdut slujbele din cauza politicilor dezechilibrate ale guvernării și nici de consolare pentru cei care s-au infectat în ultima lună, ca urmare a neglijenței proprii, dar și ca urmare a măsurilor haotice, precare, ineficiente ale guvernului în prevenirea și tratarea infecției COVID-19, explicate prin lipsa totală de empatie pentru populație, conjugată unei crase incapacități de a înțelege cum se acționează pe timp de criză. (...) Înțeleg oare actualii guvernanți cât de mult fac rău populației R. Moldova prin încăpățânarea de a se menține la putere?”, întreabă deputatul.

Amintim că Platforma „DA” a anunțat că a pregătit o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu, anunțând că este gata să-și asume conducerea unui guvern nou anticriză, și a îndemnat colegii de la Partidului Acțiune și Solidaritate s-o susțină.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md