10:49:48 18.05.2024
Stiri

DECLARAȚII // „Pe cât de atractivă pare lumea rusă la televizor, pe atât de urâtă este în realitate, când vine pe străzile noastre”; „Ne așteaptă un exercițiu important în luna octombrie, care este inclusiv despre dorința noastră de a trăi în pace”

Actualitate 19.04.2024 14:56 Vizualizări1735 Autor: Ziarul National
DECLARAȚII // „Pe cât de atractivă pare lumea rusă la televizor, pe atât de urâtă este în realitate, când vine pe străzile noastre”; „Ne așteaptă un exercițiu important în luna octombrie, care este inclusiv despre dorința noastră de a trăi în pace”


„Lumea rusă” pare „atractivă” în imagini televizate, însă fața adevărată, „urâtă”, a acesteia iese la iveală atunci când invadează state vecine, le omoară cetățenii și le distruge localitățile.

„Lumea rusă, văzută la televizor, parte foarte atractivă. Dar, pe cât de atractivă este în imagini televizate, pe atât de urâtă este lumea rusă în realitate, când vine pe străzile noastre. De aceea, toată lumea trebuie să înțeleagă acest lucru - dacă nu te interesează politica, atunci politica se interesează de tine. Dacă tu nu faci alegerea corectă, atunci alții o fac în numele tău. Dacă nu vrei să rezolvi problemele cu mâinile proprii, atunci problemele vin la tine”, a declarat astăzi Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, la inaugurarea expoziției „Diplome Neemise”, care comemorează 40 de studenți ucraineni uciși în ultimii doi ani, după declanșarea războiului de către Federația Rusă în statul vecin.

Diplomatul ucrainean și-a exprimat speranța că istoriile de viață ale celor 40 de studenți uciși în războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina, expuse la Universitatea de Stat din Moldova, îi vor determina pe oameni „să se gândească mai mult la țară și la alegerea corectă” pe care trebuie s-o facă.

Prezent la același eveniment, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a adăugat că R. Moldova va avea, pe 20 octombrie curent, ziua în care vor fi desfășurate alegerile prezidențiale și referendumul pentru integrarea europeană, șansa să-și decidă viitorul.

CITIȚI și „Diplome Neemise”: O expoziție ce comemorează 40 de studenți ucraineni, uciși în războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina, inaugurată la Chișinău. „Este foarte important să nu uităm despre sacrificiul pe care îl fac ucrainenii zi de zi”

„Să fie foarte clar pentru noi care este opțiunea geopolitică pe care trebuie s-o facem ca stat. Ne așteaptă un exercițiu important în luna octombrie, un exercițiu care este inclusiv despre dorința noastră de a trăi în pace, într-o familie a statelor civilizate, în care viața fiecărui om contează și este respectată pe deplin, fiind parte a unui spațiu în care democrația și libertatea sunt valori autentice, valori pentru care au murit tinerii expuși în pozele de aici”, a punctat Dan Perciun.

Precizăm că la USM a fost inaugurată o expoziție cu poze și poveștile de viață a 40 de tineri ucraineni uciși în războiul din statul vecin fie atunci când își apărau țara, fie atunci când erau în drum spre ore sau când bombele rusești au căzut peste casele lor.

Expoziția, care a călătorit în 24 de țări și a fost prezentată în cadrul a 110 evenimente, va fi deschisă publicului până la sfârșitul lunii mai și poate fi vizitată în blocul central al USM, etajul II (str. A. Mateevici 60).


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md