14:50:57 23.02.2024
Stiri

DECLARAȚIE // Prețurile pentru biletele de avion s-ar putea majora pentru următoarele luni

Actualitate 16.06.2023 15:14 Vizualizări2175 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Prețurile pentru biletele de avion s-ar putea majora pentru următoarele luni


Prețurile pentru biletele de avion s-ar putea majora în perioada de vară, a anunțat astăzi directorul adjunct al Autorității Aeronautice Civile (AAC), Victor Neaga.

Cauza scumpirii este perturbarea temporară a activității Aeroportului Internațional Chișinău, cauzată de retragerea companiei aeriene maghiare Wizz Air și de dificultățile financiare cu care se confruntă compania Air Moldova.l

Victor Neaga a dat asigurări că situația nu va fi de lungă durată, pentru că R. Moldova este atractivă pentru operatorii străini.

„În perioada 20 aprilie - 31 mai, au fost anulate doar zborurile operate de compania aeriană Air Moldova. Dacă luăm în considerare și perioada lunii mai, avem aproximativ 20 - 30 de mii de pasageri care au fost afectați. Suntem acum în sezonul de vară și este posibil ca până în luna septembrie prețurile pentru biletele de avion ar putea fi mai ridicate decât pe parcursul anului”, a declarat Victor Neaga.

Ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, a adăugat că Guvernul discută în prezent cu operatori străini pentru a-i atrage pe piața din R. Moldova.

„Discutăm cu operatorii de servicii aeriene, inclusiv cu Wizz Air, suntem aproape pe ultima sută de metri de a lua o decizie definitivă. Celor de la Wizz Air le-am prezentat date care demonstrează că spațiul nostru aerian este sigur, așteptăm un răspuns din partea lor. Discutăm și cu Ryanair, o companie aeriană irlandeză. Republica Moldova nu este o autoritate care stabilește tarife la astfel de servicii. Taxele sunt stabilire în baza principiului de concurența liberă", a punctat Lilia Dabija.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md