06:22:37 10.07.2020
 
Stiri

DECLARAȚIE // „Andrei Năstase s-a distanțat de Maia Sandu și s-a apropiat de Igor Dodon, cu care a intrat în cârdășie. Cerem demiterea lui din toate funcțiile din Guvern și să fie deferit justiției”

Partide/Comunicate 13.09.2019 10:17 Vizualizări2271 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Andrei Năstase s-a distanțat de Maia Sandu și s-a apropiat de Igor Dodon, cu care a intrat în cârdășie. Cerem demiterea lui din toate funcțiile din Guvern și să fie deferit justiției”


Liderul Partidului Liberal (PL), ex-primarul capitalei Dorin Chirtoacă, consideră că „sunt periculoase” declarațiile vicepremierului Andrei Năstase, care „nu vede o problemă” că unul dintre consilierii lui Igor Dodon, Ruslan Flocea, a fost numit director al Centrului Național Anticorupție (CNA). Astfel, Chirtoacă este convins că Năstase s-ar fi distanțat de Maia Sandu, care și-a exprimat anterior îngrijorarea în legătură cu alegerea lui Ruslan Flocea, și s-ar fi apropiat de Igor Dodon.

„Aceste declarații sunt cu atât mai periculoase pentru R. Moldova, cu cât aparțin unei persoane care deține a doua funcție ca importanta și pondere în Guvern - cea de viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Interne, copreședinte al Blocului „ACUM”, lider al coaliției de guvernare, președinte al delegației R. Moldova la APCE, președinte PPDA, primar ales, cetățean de onoare în diferite orașe etc. Prin aceste declarații, Năstase s-a distanțat de Maia Sandu și s-a apropiat de Igor Dodon, cu care a intrat în cârdășie. Aceste lucruri se confirma de fapt și prin participarea separată, deja, în teritoriu, a PAS și PPDA, la alegerile locale. Mai mult, Năstase a confirmat astfel că acel concurs pentru funcția de director CNA a fost mimat și că, de fapt, avut loc, un aranjament cinic de împărțire a justiției, ceea ce constituie un act de uzurpare a puterii de stat”, afirmă Chirtoacă.

Potrivit liberalului, ceea ce ar ascunde Năstase este că atât el, cât și Dodon vor fi de neatins atât timp cât Flocea este șef la CNA, având imunitate și protecție personală din partea acestuia, la fel ca și din partea lui Dumitru Robu de la Procuratura Generală și Vladimir Țurcan de la Curtea Constituțională.

„Flocea și ceilalți doi sunt garanția somnului liniștit al noilor infractori, Dodon și Năstase (pe vremuri și complici ai lui Plahotniuc), ajunși la putere prin specularea lozincilor justițiare, proeuropene, proruse etc. Năstase încearcă să prostească o lumea întreagă, crezând că toți sunt ca el. Flocea a fost crescut, în perioada 2006-2008, de Dodon și Greceanîi, după care în 2009 a migrat împreună cu Dodon la Plahotniuc, ajungând șef de direcție în CNA-ul lui Plahotniuc. În 2016 a revenit la Dodon, deja la Președinție. El le-a fost consilier atât lui Dodon, cât și lui Greceanîi, exact în perioada în care Plahotniuc a privatizat hotelul „Codru”, restaurantul „La Izvor”, Cafeneaua Parlamentului etc. În aceeași perioadă, Năstase împreună cu Țopa estorcau de la R. Moldova 7 milioane de euro prin frauda de la „Air Moldova” din anul 2000”, menționează Chirtoacă.

În opinia liderului PL, prin numirea lui Flocea la CNA, Dodon, Greceanîi, Voronin nu vor fi trași la răspundere „pentru afacerile și privatizările făcute în beneficiul lui Plahotniuc începând cu anul 2006”.

„Pentru că și Flocea a participat la acele procese de privatizare. Nici Năstase nu va fi tras la răspundere pentru atacul raider comis împreună cu Plahotniuc și Topa asupra „Victoriabank” și nici pentru escrocheria cu „Air Moldova”. În timp ce adevărații și marii hoți își vor duce liniștit traiul îmbelșugat mai departe, grupul infracțional Năstase - Dodon ne va servi, prin Flocea și Robu, fumigene cu polițiști arestați, cu descinderi cu mascați la Primărie, fără rezultate în ceea ce privește tragerea la răspundere a lui Plahotniuc etc. Toate acestea au loc în timp ce tot ei preiau schemele ilegale ale fostului regim, se obișnuiesc cu confortul puterii, cu valizele cu bani. Le apare impresia că sunt veșnici, își fac planuri la nesfârșit, fiind de fapt cuprinși treptat de iluzia puterii absolute. PL cere demiterea lui Năstase din toate funcțiile din Guvern și deferirea justiției a acestui escroc. De asemenea, PL cere Guvernului să se disocieze de declarațiile aberante ale personajului menționat. Reiterăm necesitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate”, a conchis Chirtoacă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Miticu Mitica 14.09.2019 08:15

De decenii incoa' stim despre sarutul fratesc rusesc pe gura ca este mortal. Insusi dl chirtoaca prin intermediul unchiului l-a probat. Orisicine face alianta cu urmasii comunistilor, sfarsesc strangulati. Acest partid este un partid nedemocrat si in drumul sau catre totalitarism matura tot ce ii sta in cale. Ceea ce astazi se spune a fi o alianta intre Nastase si Dodon se va sfarsi maine in acelasi mod. Nastase se pozitioneaza in suvoiul de ape tulburi ramase in urma PD ce a fost fluviu pe vremea PCRM, devenit pe rand rau si rausor ramas suvoi de vremuri ploioase.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md