21:16:38 22.03.2023
Stiri

DECIS // Alocații lunare mai mari, de la 1 aprilie curent, pentru veteranii războiului de la Nistru, celui din Afganistan sau persoanele cu dizabilităţi și soții supraviețuitori de pe urma celui de-al Doilea Război Mondial: 90,6 milioane de lei

Actualitate 17.03.2023 13:14 Vizualizări1278 Autor: Ziarul National
DECIS // Alocații lunare mai mari, de la 1 aprilie curent, pentru veteranii războiului de la Nistru, celui din Afganistan sau persoanele cu dizabilităţi și soții supraviețuitori de pe urma celui de-al Doilea Război Mondial: 90,6 milioane de lei


Participanții la războiul de pe Nistru, la acţiunile de luptă din Afganistan, persoanele cu dizabilităţi și soții supraviețuitori de pe urma celui de-al Doilea Război Mondial, a acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova și a lichidării consecinţelor avariei de la Cernobîl vor beneficia, de la 1 aprilie curent, de alocații lunare mai mari cu câte 250 de lei.

Parlamentul a aprobat astăzi, în cea de-a doua lectură, proiectul de modificare a Legii cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație.

În funcție de categoria de beneficiari, cuantumul minim va crește până la 800 – 1 800 de lei lunar, iar suma totală care ar urma să fie oferită din bugetul de stat în acest scop va constitui circa 90,6 milioane de lei.

Documentul mai prevede că vor crește alocațiile lunare pentru copiii persoanelor cu dizabilităţi de pe urma războiului care au decedat, precum și copiii participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl decedaţi. Alocația este prevăzută pentru copii până la atingerea vârstei de 18 ani sau după această vârstă, dacă îşi continuă studiile în instituţiile de învăţământ la cursurile de zi până la terminarea studiilor.

Alocații majorate vor fi acordate și unuia dintre părinţii participanţilor la acţiunile de luptă în timp de pace sau la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova căzuţi la datorie sau decedaţi în timpul îndeplinirii obligaţiilor serviciului militar în termen în rândurile Armatei Sovietice sau ale Armatei Naţionale sau ai participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl decedaţi.

De majorare vor beneficia, de asemenea, persoanele decorate cu ordine şi medalii pentru muncă asiduă şi serviciu militar impecabil în spatele frontului în anii celui de-al Doilea Război Mondial.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md