21:58:36 24.02.2018
Stiri

De ce Ghimpu îl aplaudă pe Dodon

Politică 28.01.2018 13:00 Vizualizări970 Autor: Ziarul National
De ce Ghimpu îl aplaudă pe Dodon

Trustia, elegii politikoase

Ieri am vorbit despre concurența dintre unioniști: cine o să ne unească mai repede, Băsescu sau Ghimpu. Eu ziceam că Băsescu, fiindcă a fost marinar, căpitan de corabie, știe a naviga cu ochii mijiți prin fiordurile politice și geopolitice, iar Colesovnazadov – că Ghimpu, fiindcă a fost jurist și poate mai era și acum, dacă nu se prăbușea Uniunea asamblată pe veci, pe stil vechi, de marea Rusie.

Fiindcă veșnicia nu a durat nici măcar un secol, dl Ghimpu și-a schimbat meseria, a devenit politician multilateral dezvoltat, propunând poporului servicii liberale, pe care poporul le ignora frecvent. Atunci Ghimpu l-a încălecat pe nepotu-su Dorin și astfel a reușit să pătrundă în Parlament, dar, de la un timp, din motive subiective, Dorin nu mai trage, s-a transformat într-o mârțoagă pe care e riscant să te sui. Și atunci Ghimpu s-a gândit să-l încalece pe Băsescu, însă – deziluzie! - marinerul de pe Dâmbovița l-a refuzat, trimițindu-l la muzeul de fosile politice. Din fericire, Dodon i-a luat cetățenia lui Băsescu și Ghimpu rămâne în afara concurenței. Nu avem nevoie să ne vină români de la București să ne facă Unirea, o putem face noi, cu forțele proprii! – a declarat el, aplaudându-l pe Dodon. E logic, a susținut Colesovnazadov. Aceasta e concurență neloială, l-am contrazis eu. Dacă se lăsa călărit de Ghimpu, Băsescu merita cetățeneia molotovenească, dacă nu se lasă – nu merită?

Acum stau și mă gândesc dacă Băsescu nu ar trebui să depună o plângere la Consiliul Concurenței?

Al vostru oarzăn, ciurgău, Ion Buraga

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2018 09:20 Nicolae Negru Unirea japoneză

22.02.2018 08:30 Ziarul National Octavian Țâcu // Placa lui Diordiţă

19.02.2018 08:59 Ziarul National Chirtoacă, Usatîi, asemănări și difer...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md