20:43:12 29.09.2020
 
Stiri

De când NU se va mai schimba ora

Actualitate 17.09.2020 09:16 Vizualizări985 Autor: Ziarul National
De când NU se va mai schimba ora


Comitetul de Turism și Transporturi al UE a propus oprirea schimbării sezoniere a orei, ceea ce nu ar modifica dreptul țărilor UE de a decide cu privire la ora lor standard. Pentru țările care decid să își păstreze definitiv ora de vară, ultima schimbare sezonieră a orei va fi în ultima duminică din martie 2021.
Potrivit News European Parliament, statele membre care prefera să își păstreze ora standard, cunoscută și sub numele de „ora de iarna", vor schimba ora pentru ultima dată în ultima duminică din octombrie 2021.

Pentru a proteja piața unică, Comisia Europeană va analiza propunerile de fus orar ale statelor. Astfel, țările UE va trebui să stabilească și să comunice între ele toate modificările pe care le fac și să se asigure că aplicarea orei de vară, în unele țări, și a orei de iarnă, în altele, nu va perturba funcționarea pieței interne.

CE a organizat o consultare publică în vara anului 2018, care a primit 4,6 milioane de răspunsuri, din care 84% erau în favoarea întreruperii modificărilor semestriale ale orei, în timp ce 16% doreau să le păstreze.

UE a unificat pentru prima data aranjamentele referitoare la ora de vară în 1980, pentru a asigura o abordare armonizată a schimbării orei pe piața unică, deoarece până atunci, practicile și programele naționale de ora de vară erau divergente.

Directiva actuală privind orele de vară impune ca țările UE să treacă la ora de vară în ultima duminică din martie și să revină la ora standard în ultima duminică din octombrie.

În cazul în care Comisia constată că aranjamentele de timp prevăzute ar putea împiedica în mod semnificativ și permanent buna funcționare a pieței unice, se va prezenta o propunere de amânare a datei de aplicare a directivei cu cel mult 12 luni, se arată în textul adoptat în 2019. precizează ziare.com.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md