14:29:58 04.06.2023
Stiri

DATE // Șase penitenciare din R. Moldova, SUPRAAGLOMERATE. Asociația „Promo-LEX” solicită autorităților să rezolve problema, inclusiv prin facilitarea aplicării sancțiunilor non privative de libertate

Actualitate 24.03.2023 14:34 Vizualizări842 Autor: Ziarul National
DATE // Șase penitenciare din R. Moldova, SUPRAAGLOMERATE. Asociația „Promo-LEX” solicită autorităților să rezolve problema, inclusiv prin facilitarea aplicării sancțiunilor non privative de libertate


Capacitatea de detenție a șase din cele 17 penitenciare din R. Moldova este depășită, anunță Asociația „Promo-LEX” cu referire la datele Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru anul 2022.

Cea mai supraaglomerată pușcărie este Penitenciarul Nr.13 din Chișinău. Aici, plafonul de detenție este de 570 persoane, însă în realitate sunt deținute 948.

În top urmează Penitenciarul nr.11 de la Bălți, unde plafonul de detenție este depășit cu 22%.


Sursa infografic: Asociația „Promo-Lex”

„Fenomenul de supraaglomerare accentuează mai multe probleme grave din sistemului penitenciar din Republica Moldova, printre acestea se numără și condițiile precare de detenție. Asociația Promo-LEX constată că, în pofida numeroaselor recomandări formulate de mai multe organizații internaționale, dar și a eforturilor de a îmbunătăți condițiile de detenție în penitenciarele din Republica Moldova, suprapopularea acestora rămâne a fi o problemă actuală, care necesită soluții imediate”, arată instituția specializată în apărarea drepturilor omului.

Astfel, „Promo-LEX” solicită autorităților să modifice legislația pentru a soluționa problema supraaglomerării penitenciarelor, să îmbunătățească și condițiilor de detenție, precum și să faciliteze aplicarea sancțiunilor non privative de liberate.

Menționăm că, săptămâna trecută, în penitenciarele din R. Moldova se aflau în total 5 989 de deținuți.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2023 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Resetarea Europei, l...

31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md