17:06:29 19.06.2019
 
Stiri

DATE // Capcane sau necunoaștere? Doar puțin peste JUMĂTATE dintre candidați susțin proba practică de la examenul de șoferie: Examinarea, filmată cap-coadă

Social 24.05.2019 14:31 Vizualizări893 Autor: Ziarul National
DATE // Capcane sau necunoaștere? Doar puțin peste JUMĂTATE dintre candidați susțin proba practică de la examenul de șoferie: Examinarea, filmată cap-coadă

Dacă aproape 80% dintre candidați susțin proba teoretică la examenul de șoferie, doar puțin peste jumătate iar calificativul „Admis” la proba practică.

Potrivit datelor Agenției Servicii Publice (ASP), pe parcursul anului 2018, peste 202 mii de candidați au participat la procesul de examinare pentru a obține un permis de conducere, dintre care 112 519 la proba practică. Doar 54 la sută dintre aceștia au trecut de proba traseului.

Numărul contestărilor depuse de cei care au avut pretenții a fost de 172, ceea ce constituie 0,08 la sută din totalul evaluărilor.

ASP atenționează că, în scopul asigurării unui proces de examinare transparent şi obiectiv, desfășurarea probelor teoretice și practice este strict monitorizată video și audio. În plus, vehiculele de examinare ale Agenției sunt dotate cu sistem GPS, fapt ce permite în orice moment identificarea locului în care se află mașina de examinare.

Pentru a reduce influența factorului uman, proba teoretică este total computerizată, iar rutele de examinare la proba practică sunt selectate aleatoriu printr-un sistem automatizat.

Totodată, pentru acomodarea elevilor la particularitățile tehnice de conducere ale autovehiculului de examinare, a fost introdusă conducerea de probă. Pedalele vehiculelor de examinare au fost înzestrate cu senzori şi martori pentru semnalizarea în cazul accesării acestora de către examinatori, iar sistemul de supraveghere video înregistrează fiecare accesare a examinatorului.

ASP mai informează că a fost revăzută procedura de contestare a examenelor de obţinere a permisului de conducere. Actuala procedură prevede inclusiv şi schimbul calificativului din „Respins” în „Admis”, în cazul constatării faptului evaluării incorecte.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2019 16:00 Ziarul National Victor Chirilă // Despre victorie, cu...

17.06.2019 09:23 Nicolae Negru Fantoma lui Plahotniuc

14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md