19:25:31 24.09.2023
Stiri

Curtea Constituțională, undă verde pentru CONDAMNAREA în LIPSĂ a lui Vlad Plahotniuc pentru implicarea acestuia în frauda bancară

Actualitate 01.10.2022 11:24 Vizualizări1589 Autor: Ziarul National
Curtea Constituțională, undă verde pentru CONDAMNAREA în LIPSĂ a lui Vlad Plahotniuc pentru implicarea acestuia în frauda bancară


Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea avocaților lui Vlad Plahotniuc cu privire la neconstituționalitatea unor prevederi din legea care prevede condamnarea în lipsă a persoanelor înviniute.

Apărătorii lui Plahotniuc s-au adresat recent la Înalta Curte cu o cerere privind ridicarea excepției de neconstituționalitate a noilor prevederi introduse în Codul de procedură penală, care permit finalizarea urmăririi penale în lipsa învinuitului, după ce Procuratura Anticorupție a înaintat un demers către judecătorul de instrucție pentru finalizarea urmăririi penale în care oligarhul este învinuit de implicare în frauda bancară.

„Aceasta înseamnă că judecătorul de instrucție poate autoriza finalizarea urmăririi penale în cazul lui Plahotniuc. Respectiv, acesta va putea fi trimis în judecată. Deoarece nu mai există nicio piedică de ordin legislativ sau de alta natură, aștept de la procuratură să facă demersuri similare în cazul tuturor fugarilor suspectați că au comis infracțiuni. Astfel încât fiecare din ei să fie deferit justiției și pedepsit pe măsura faptei comise”, a comentat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Amintim că Vlad Plahotniuc a fost pus sub acuzare pentru crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălarea banilor. Mai exact, lui Plahotniuc i se incriminează faptul că, în perioada anilor 2013-2015, a primit în conturi, prin intermediul companiilor rezidente fondate de Ilan Șor prin persoane interpuse, peste 39 de milioane de dolari și 3,5 milioane de euro, care aveau ca origine credite bancare obținute fraudulos de la BC „Unibank” SA, BC „Banca Socială” SA și BC „Banca de Economii” SA, instituții implicate în frauda bancară.

În cadrul acestei cauze penale a fost aplicat sechestru pe bunuri ce aparțin lui Vladimir Plahotniuc în valoare totală de peste un miliard de lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md