14:02:36 29.11.2022
Stiri

Cum se îmbogățeau trei polițiști de frontieră pe seama ucrainenilor care fugeau de război: Manipulau sistemul informațional al Poliției de Frontieră în schimbul a câte 1 000 de dolari de la fiecare persoană intrată ilegal în R. Moldova

Actualitate 21.09.2022 11:09 Vizualizări1168 Autor: Ziarul National
Cum se îmbogățeau trei polițiști de frontieră pe seama ucrainenilor care fugeau de război: Manipulau sistemul informațional al Poliției de Frontieră în schimbul a câte 1 000 de dolari de la fiecare persoană intrată ilegal în R. Moldova


Trei polițiști de frontieră sunt cercetați penal pentru facilitarea tranzitării R. Moldova de către bărbați din Ucraina, care ajungeau ilegal pe teritoriul republicii noastre, aceștia având interdicție de a părăsi statul vecin pe timp de război.

Pentru a fugi de război și a ajunge în UE, ucrainenii plăteau între 3 000 și 5 000 de dolari ca să fie lăsați să intre în R. Moldova, iar o parte din bani - până la 1 000 de dolari în cazul fiecărei persoane, revenea polițiștilor de frontieră.

Polițiștii și procurorii investighează membrii unui grup criminal organizat pentru facilitarea intrării, șederii și tranzitării ilegale a R. Moldova de către persoane din Ucraina, la același dosar fiind conexată și cauză penală, pornită la sfârșitul lunii august curent, care vizează cei trei polițiști de frontieră - doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 30 și 38 de ani, angajați în sectoarele Poliției de Frontieră Basarabeasca, Săiți din Căușeni și Tudora din Ștefan Vodă.

Doi polițiști de frontieră bănuiți au acceptat să colaboreze cu autoritatea de investigație, iar al treilea a fost reținut și urmează să fie pus sub învinuire.

Potrivit oamenilor legii, ucrainenii achitau pentru serviciile prestate ilegal taxe care variau între 3 000 și 5 000 de dolari. Câte o mie de dolari din aceștia bani revenea polițiștilor de frontieră, care introduceau datele persoanelor din Ucraina ce intrau ilegal în R. Moldova în sistemul informațional al Poliției de Frontieră, precum că ar fi traversat legal frontiera de stat.

Acst lucru le asigura ucrainenilor posibilitatea tranzitării legale a teritoriului R. Moldova în drumul lor spre Uniunea Europeană.

Ucrainenii ajungeau ilegal în R. Moldova, ajutați de membrii grupului infracțional, prin regiunea de sud a republicii, în afara punctelor de trecere a frontierei de stat, precum și prin regiunea transnistreană.

Câțiva membri ai grupului infracțional au fost identificați, alții sunt anunțați în căutare, iar investigațiile continuă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

25.11.2022 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia teroristă și a...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Dacă telefonul meu ar putea vorbi, ce ar spune?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md