14:23:45 23.05.2024
Stiri

Cum scapi de boală fără medicamente: „Pe asta se bazează, de fapt, medicina!”

Actualitate 23.04.2024 07:26 Vizualizări1553 Autor: ZiarulNational
Cum scapi de boală fără medicamente: „Pe asta se bazează, de fapt, medicina!”


Trăim într-o lume în care bolile nu mai țin cont de vârstă. Vedem în jurul nostru din ce în ce mai mulți copii și tineri afectați de diferite boli, de la cele comune la cele mai grave.

Potrivit celui mai recent raport privind Starea Sănătății în Uniunea Europeană în 2023, România se situează pe primul loc în Uniunea Europeană la decese din cauze prevenibile și tratabile și la finalul clasamentului în ceea ce privește prevenția. Asta înseamnă că românii nu pun deloc accent pe prevenție și îngrijire medicală adecvată.

Iar când spunem prevenție și îngrijire adecvată nu ne referim doar la medicamentele pe care le avem cu toții la îndemână. Ne referim la un stil de viață sănătos, la alimentație și la tratarea problemelor medicale, atunci când se poate, cu ajutorul plantelor.

Din păcate, în cele mai multe cazuri, oamenii se bazează doar pe medicina alopată. Aceasta se datorează în mare parte accesului facil la medicamente și proceduri medicale moderne, care pot oferi rezultate rapide și eficiente. Cu toate acestea, remediile naturale și abordările complementare pot juca, de asemenea, un rol important în gestionarea sănătății și a bolilor.

Există multe plante și metode naturale cu proprietăți vindecătoare, iar mulți oameni găsesc alinare în utilizarea acestora în combinație cu tratamentele medicale convenționale sau ca modalitate de prevenție. De exemplu, naturopatia, fitoterapia, aromaterapia, acupunctura și meditația sunt doar câteva exemple de practici naturale care pot fi benefice pentru sănătatea noastră.

Este extrem de important să avem o abordare holistică a sănătății, care să includă atât medicina alopată, cât și remediile naturale, fiecare având rolul său în funcție de nevoile individuale și de natura afecțiunii. De asemenea, este întotdeauna recomandat să discutăm cu un medic sau un specialist înainte de a începe orice tratament nou, pentru a ne asigura că alegem cea mai bună opțiune pentru starea noastră de sănătate.

„Naturopatia este o cale cât mai naturală de a ne menține corpul într-o fază homeostazică, adică cercetăm căile naturale, căile de programare naturale, astfel încât noi să ne menținem sănătatea naturală pe o perioadă cât mai lungă de timp.

Pe leacurile băbești se bazează chiar și medicina. Deci au o relevanță legată de modul în care au fost dezvoltate, dar modul în care au fost promovate nu este exact așa cum au fost ele integrate de către bătrânii noștri în mediul de vindecare al satului, al cătunului. Dar pe ele am evoluat. Deci s-a transmis o informație, s-a sintetizat într-un mediu mai academic și s-a dezvoltat mai departe. Acum naturopatia ia cadrul științific, ca și fitoterapia, devine științifică, modernă, și toate aceste plante sunt importante și relevante în viața noastră de zi cu zi.

Naturopatia cuprinde toate elementele, de la nutriție, intervenție în stilul de viață ajutorul plantelor, partea de lucru energetic cu corpul, mișcări energetice, acele mișcări de înviorare, tonifiere, flexibilitate, elasticitate. Naturopatia înseamnă o intervenție în stilul de viață a persoanei respective, pe baza unei cauze sau unui eveniment, a unui simptom, în căutarea problemei respective acolo unde este cauza ei adevărată”, spune Aurelian Vasile, expert naturopat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md