15:14:48 15.09.2025
Stiri

Cum să repari maioneza tăiată? Ingredientul-minune care salvează situația

Știri 31.12.2018 17:30 Vizualizări3062
Cum să repari maioneza tăiată? Ingredientul-minune care salvează situația Sursa: realitatea.net

Problema maionezei tăiate a fost rezolvată! Dacă până acum stăteam cu grijă şi frică, acum situaţia s-a schimbat!

Multe gospodine se feresc să facă maioneză din cauza riscului că s-ar putea tăia. Maioneza este o emulsie din gălbenuş, ulei şi muştar. Dacă nu urmăm regulile simple de preparare, riscăm să ne alegem cu un preparat prost făcut. Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, iar uleiul se adaugă treptat, pe măsură ce se încorporează.

Când maioneza se taie, uleiul se separă de gălbenuşul de ou care conţine multă apă. Asta se poate întâmpla oricui!

Ca să reparăm maioneza trebuie să ne înarmăm cu puţină răbdare! Maioneza nu trebuie aruncată, dar poate fi reparată. Pentru început trebuie s-o punem de-o parte şi să începem altă maioneză într-un vas. Cu un gălbenuş de ou şi o linguriţă de muştar. Adăugăm câte puţin ulei şi mixăm până când obţinem aproximativ trei linguri de maioneză. În loc să mai adăugăm ulei, vom adăuga câte puţin din maioneza tăiată. Continuăm procesul până ce am încorporat întreaga cantitate şi, dacă mai este nevoie, poate fi adăugat mai mult ulei.

Pentru prevenirea tăierii maionezei, putem adăuga un gălbenuş de ou fiert pe lângă cel crud sau un cartof fiert. Totuşi, ar trebui să iei în considerare că gustul maionezei nu va fi acelaşi!

Sursa: realitatea.net

Autor:
Stiri relevante
Top stiri
15.09.2025 08:37 420 Horoscopul zilei 15.09.2025

Sondaj
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte