Cum să faci o DETOXIFIERE cu alimente solide, nu cu sucuri


Experții propun o curăţare a corpului de toxine folosind o dietă sănătoasă, nu doar lichide. Descoperă cât de simplu este şi ce trebuie să mănânci timp de o săptămână.
Potrivit eva.ro, nu este necesar să consumi doar sucuri din legume sau fructe proaspete pentru a-ţi ajuta organismul să elimine toxinele. Potrivit experților, consumul alimentelor proaspete, cât mai variate şi în culori cât mai diferite este una dintre cele mai simple metode care te ajută să faci o detoxifiere rapidă şi eficientă.
Iată ce trebuie să faci în săptămâna în care ţi-ai propus să urmezi o detoxifiere:
Planul pentru luni, marţi şi miercuri: doar alimente moi
Alimentele care sunt moi te ajută să stimulezi digestia şi nu solicită corpul atât de mult în timpul digestiei. Tocmai aceste alimente favorizează o absorbţie mai bună a nutrienţilor, astfel că organismul va avea tot ce are nevoie pentru a funcţiona bine.
Poţi să ai trei mese principale pe zi şi două gustări, deoarece nu este un plan care necesită numărarea caloriilor. Iată care sunt recomandările:
Micul dejun: cartofi dulci copţi sau fierţi cu un fruct şi scorţişoară.
Prânz: conopidă cu avocado şi hummus (pastă de năut).
Cină: supă-cremă de ciuperci.
Gustări: unt de nuci (migdale, arahide) cu o banană.
Planul pentru joi, vineri, sâmbătă şi duminică: crucifere, citrice
Pentru următoarele zile ale săptămânii, se recomandă următoarele alimente: crucifere (broccoli, conopidă, varză, varză de Bruxelles, varză kale), citrice (lămâi, lime, mandarine, portocale), usturoi şi ceapă.
Aceste alimente continuă procesul de eliminare a toxinelor, având un puternic efect detoxifiant. De asemenea, la fel ca în primele trei zile poţi să mănânci cât vrei, tinând cont să ai trei mese principale pe zi şi două gustări.
Iată care sunt recomandările:
Micul dejun: omletă făcută din tofu sfărâmat şi legume (broccoli, ceapă). Alături de o jumătate de grepfrut.
Prânz: fasole verde cu usturoi şi salată de varză roşie cu zeamă de lămâie.
Cină: sote de ceapă, boabe de fasole şi broccoli/kale/varză alături de orez brun fiert stropit cu zeamă de lămâie.
Gustări: portocale, ardei roşu, nuci şi seminţe crude.













































































