09:17:47 24.05.2025
Stiri

Cum să faci o DETOXIFIERE cu alimente solide, nu cu sucuri

Știri 11.11.2014 11:29 Vizualizări2350
Cum să faci o DETOXIFIERE cu alimente solide, nu cu sucuri sursa: eva.ro

Experții propun o curăţare a corpului de toxine folosind o dietă sănătoasă, nu doar lichide. Descoperă cât de simplu este şi ce trebuie să mănânci timp de o săptămână.

Potrivit eva.ro, nu este necesar să consumi doar sucuri din legume sau fructe proaspete pentru a-ţi ajuta organismul să elimine toxinele. Potrivit experților, consumul alimentelor proaspete, cât mai variate şi în culori cât mai diferite este una dintre cele mai simple metode care te ajută să faci o detoxifiere rapidă şi eficientă.

Iată ce trebuie să faci în săptămâna în care ţi-ai propus să urmezi o detoxifiere:

Planul pentru luni, marţi şi miercuri: doar alimente moi

Alimentele care sunt moi te ajută să stimulezi digestia şi nu solicită corpul atât de mult în timpul digestiei. Tocmai aceste alimente favorizează o absorbţie mai bună a nutrienţilor, astfel că organismul va avea tot ce are nevoie pentru a funcţiona bine.

Poţi să ai trei mese principale pe zi şi două gustări, deoarece nu este un plan care necesită numărarea caloriilor. Iată care sunt recomandările:

Micul dejun: cartofi dulci copţi sau fierţi cu un fruct şi scorţişoară.
Prânz: conopidă cu avocado şi hummus (pastă de năut).
Cină: supă-cremă de ciuperci.
Gustări: unt de nuci (migdale, arahide) cu o banană.

Planul pentru joi, vineri, sâmbătă şi duminică: crucifere, citrice

Pentru următoarele zile ale săptămânii, se recomandă următoarele alimente: crucifere (broccoli, conopidă, varză, varză de Bruxelles, varză kale), citrice (lămâi, lime, mandarine, portocale), usturoi şi ceapă.

Aceste alimente continuă procesul de eliminare a toxinelor, având un puternic efect detoxifiant. De asemenea, la fel ca în primele trei zile poţi să mănânci cât vrei, tinând cont să ai trei mese principale pe zi şi două gustări.

Iată care sunt recomandările:

Micul dejun: omletă făcută din tofu sfărâmat şi legume (broccoli, ceapă). Alături de o jumătate de grepfrut.
Prânz: fasole verde cu usturoi şi salată de varză roşie cu zeamă de lămâie.
Cină: sote de ceapă, boabe de fasole şi broccoli/kale/varză alături de orez brun fiert stropit cu zeamă de lămâie.
Gustări: portocale, ardei roşu, nuci şi seminţe crude.

Autor:
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte