23:28:32 15.04.2024
Stiri

Copiii din R. Moldova care suferă de afecțiuni CARDIACE grave, operați GRATUIT de echipe internaționale de medici în cadrul unui proiect susținut de Fundația lui Ceslav Ciuhrii

Actualitate 24.11.2021 10:39 Vizualizări1383 Autor: Ziarul National
Copiii din R. Moldova care suferă de afecțiuni CARDIACE grave, operați GRATUIT de echipe internaționale de medici în cadrul unui proiect susținut de Fundația lui Ceslav Ciuhrii


Un număr de 11 copii din R. Moldova au beneficiat, gratuit, de intervenții chirurgicale complexe, realizate de echipe internaționale de medici, în cadrul misiunii „Salvăm inimile mici”.

Medicul cardiolog Tatiana Melnic, originară din R. Moldova, dar care lucrează la Spitalul „Sf. Constantin” din Brașov, oferă mai multe detalii despre acest proiect și despre implicarea Fundației lui Ceslav Ciuhrii, pentru a ajuta să fie operați gratuit cât mai mulți copii din republica noastră.

Potrivit Tatianei Melnic, de la lansarea proiectului și până acum, au fost operați 11 copii din R. Moldova de către echipe medicale înalt calificate din străinătate, inclusiv Anglia și Germania. Aceste intervenții sunt foarte costisitoare, afirmă medicul, iar singurul partener din R. Moldova cu care colaborează misiunea „Salvăm inimile mici” este Fundația de caritate Ceslav Ciuhrii.

„Fiind originară din R. Moldova, am încercat de fiecare dată să aduc în misiuni și copii din țara mea. Dar, după cum înțelegeți foarte bine, aceste intervenții necesită eforturi financiare destul de mari. Însă, de câțiva ani deja avem o colaborare foarte frumoasă cu Fundația de caritate Ceslav Ciuhrii”, a declarat medicul într-un interviu pentru Ea.md.

Tatiana Melnic susține că, datorită sprijinului din partea Fundației Ceslav Ciuhrii, au fost salvate viețile multor copii.

„Deocamdată acesta este unicul nostru sponsor care s-a arătat dispus să participe alături de noi în aceste misiuni și căruia îi rămânem profund recunoscători atât eu, cât și întreaga echipă. Domnul Ceslav Ciuhrii și echipa de la Fundație sunt niște oameni deosebiți, care au acceptat să ne dea o mână de ajutor și pot spune fără să exagerez că au salvat vieți de copii. Știu că Fundația este implicată și în alte proiecte și acțiuni de caritate și le doresc succes în toate lucrurile frumoase pe care le fac. În același timp, îmi exprim speranța că vom colabora și în continuare și împreună vom reuși să tratăm cât mai mulți copii din țara noastră”, menționează medicul.

În context, Tatiana Melnic declară că s-a adresat mai multor agenți economici să sprijine misiunea, dar a fost refuzată. „Trebuie să spun că am încercat să cerem ajutor și din partea altor agenți economici din R. Moldova, dar, din păcate, oamenii au fost reticenți la propunerea noastră”, a precizat medicul.

De menționat că fundația de caritate a omului de afaceri Ceslav Ciuhrii s-a implicat în ultimii ani în mai multe proiecte și campanii de susținere a persoanelor și familiilor cu venituri mici, precum „Dăruiește magia unei povești” în preajma sărbătorilor de iarnă, dar susține și copii care au nevoie de intervenții medicale costisitoare. Fundația susține și o serie de cauze, printre care promovarea educației și a cercetării științifice, conservarea patrimoniului istoric și cultural, protejarea mediului.

Ceslav Ciuhrii este și președintele Federației Naționale de Tenis, inițiind și un șir de proiecte pentru promovarea acestui gen de sport, ultimul fiind construcția a două terenuri de tenis cu acces gratuit în parcul „La izvor” din Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md