23:21:09 24.02.2020
 
Stiri

Concurs în toi la CSP, în timp ce guvernarea pregătește reguli noi pentru numirea în funcție a unui procuror general: Dodon joacă la două capete?

Politică 06.09.2019 14:42 Vizualizări1714 Autor: Ziarul National
Concurs în toi la CSP, în timp ce guvernarea pregătește reguli noi pentru numirea în funcție a unui procuror general: Dodon joacă la două capete? Unimedia


Guvernul a anunțat recent un proiect de modificare a Legii cu privire la Procuratură, care stabilește noi criterii pentru numirea în funcție a unui procuror general.

Deși proiectul urma să fie supus votului la ședința din această săptămână a Parlamentului, liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a declarat într-o emisiune televizată că socialiștii nu au vrut să-l susțină.

Între timp, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a lansat un concurs pentru această funcție, iar doritorii pot să-și depună dosarele până pe 10 septembrie curent.

Eugen Roșca, șeful Serviciului Protocol de la CSP, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că până acum nu a fost depusă nicio cerere de participare la concurs. În cazul în care aceeași situație va fi înregistrată și pe 10 septembrie, CSP ar putea decide prelungirea concursului.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, susține că acest concurs inițiat de CSP ar fi o manevră a „vechiului sistem”, sugerând că președintele Igor Dodon l-ar susține.

„Păcat că Dodon nu înțelege că acest CSP este total discreditat și nu are dreptul să participe în actele de justiție. Regret că Parlamentul nu a intervenit rapid pentru a curma acest așa-zis concurs, dar cred că el oricum nu va avea loc”, a comentat Slusari.

Menționăm că, potrivit propunerilor lansate de Ministerul Justiției, procurorul general va fi numit în funcție de către șeful statului, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din rândul celor doi candidați propuși de către o Comisie de concurs, din care vor face parte ministrul Justiției, doi foști procurori sau judecători cu cel puțin 10 ani de experiență în funcția de procuror sau judecător, un reprezentant al societății civile și un psiholog, toți cu o reputație profesională ireproșabilă, selectați de ministrul Justiției.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md