19:58:36 26.07.2021
 
Stiri

DOC // Concertul lui Dodon, în ZI de DOLIU: Guvernul decretează în zilele de 23 și 24 august DOLIU NAȚIONAL

Social 21.08.2019 13:11 Vizualizări2698 Autor: Ziarul National
DOC // Concertul lui Dodon, în ZI de DOLIU: Guvernul decretează în zilele de 23 și 24 august DOLIU NAȚIONAL


Guvernul a aprobat în ședința de astăzi un proiect de hotărâre care prevede declararea zilei de 23 august - Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare, iar a zilelor de 23 şi 24 august - zile de doliu, cu arborarea în bemă a drapelului de stat.

Potrivit proiectului, în ziua de 23 august, la ora 10.00, în semn de comemorare a victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare, Guvernul va păstra un moment de reculegere, iar autorităţile administraţiei publicii centrale şi locale vor organiza activităţi de comemorare.

De asemenea, se recomandă Instituţiei publice naţionale a audiovizualului „Compania Teleradio-Moldova” şi altor instituţii media să asigure difuzarea în cadrul emisiunilor radiofonice şi televizate a materialelor consacrate evenimentului respectiv, cu anunţarea, la 23 august, ora 20:00, a unui moment de reculegere în memoria victimelor regimurilor totalitare şi autoritare.

„Prin instituirea unei asemenea zile, condamnăm în mod ferm și neechivoc toate crimele împotriva umanității și încălcările grave ale drepturilor omului comise de toate regimurile totalitare și autoritare. Din perspectiva victimelor, nu contează care regim i-a lipsit de libertate, i-a torturat sau i-a ucis sau care a fost motivul, iar o zi a memoriei tuturor victimelor ar veni să unească societatea în jurul compasiunii, a înțelegerii și a recunoașterii suferințelor tuturor victimelor și membrilor familiilor acestora și să asigure că cei care s-au opus activ acestor regimuri și au luptat împotriva tiraniei și oprimării nu vor fi uitați”, a declarat Maia Sandu în ședința de Guvern.

Proiectul a fost elaborat în scopul comemorării în R. Moldova a victimelor regimurilor totalitare şi autoritare, precum nazismul, stalinismul, regimurile fasciste şi comuniste, în baza declaraţiilor şi recomandărilor forurilor internaţionale, în special a Declaraţiei Parlamentului European din 23 septembrie 2008 privind proclamarea zilei de 23 august drept Ziua europeană a comemorării victimelor stalinismului şi nazismului şi a Rezoluţiei Parlamentului European din 2 aprilie 2009 referitoare la conştiinţa europeană şi totalitarism.

Menționăm că președintele Igor Dodon a anunțat un „concert grandios” pe 24 august, dedicat „aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă”.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Ciobanu 21.08.2019 13:40

Doamna Sandu.Salut această decizie.Mergeți tot așa mai departe.

Titirez 21.08.2019 15:07

Acumiștii sustin sus și tare că nu există GEOPOLITICĂ in spatiul PRUTO-NISTRREAN , ci doar ...”bunăstarea„ CETĂȚENILOR. Ei, uite că exista ! La 23 -24 august se vor contra DOLIUL ADEVĂRULUI cu PREZENTUL COMUNIST MINCINOS ! SUCCES ...la bunăstare !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md