14:48:23 23.05.2024
Stiri

Comisia de la Veneția, dispusă să ofere asistență pentru reformele necesare parcursului european al Republicii Moldova

Actualitate 15.04.2024 15:59 Vizualizări643 Autor: Ziarul National
Comisia de la Veneția, dispusă să ofere asistență pentru reformele necesare parcursului european al Republicii Moldova


Cele mai bune soluții în construirea unor instituții democratice și a unei justiții independente și eficiente pot fi identificate doar printr-un dialog eficient și a unei cooperări constructive între toți actorii implicați, afirmă președintele Comisiei de la Veneția, Claire Bazy – Malaurie.

Președinta Comisiei de la Veneția a discutat cu premierul Mihai Popșoi, în marja sesiunii de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, despre principalele evoluții în procesul de reforme al R. Moldova, inclusiv despre eforturile autorităților în contextul evaluării eficiente a judecătorilor și procurorilor, realizările din ultima perioadă și provocările care sunt întâmpinate în acest proces.

Mihai Popșoi i-a mulțumit președinte Claire Bazy – Malaurie pentru suportul considerabil al Comisiei de la Veneția prin opiniile adoptate pentru proiectele de legi, în particular ce țin de combaterea corupției, reformarea sistemului judiciar și procesele electorale din R. Moldova.

„Claire Bazy – Malaurie a evidențiat importanța unui dialog eficient și a unei cooperări constructive între toți actorii vizați pentru identificarea celor mai bune soluții în construirea unor instituții democratice și a unei justiții independente și eficiente, reiterând disponibilitatea Comisiei de la Veneția de a acorda în continuare asistența necesară în contextul proceselor de reforme și a parcursului european al Republicii Moldova”, a declarat șeful diplomației de la Chișinău, citat de un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md