14:40:01 04.06.2023
Stiri

FOTO // Circul din Chișinău, REPARAT cu bani europeni: Lucrările de reabilitare a acoperișului clădirii au demarat

Actualitate 24.03.2023 15:38 Vizualizări1570 Autor: Ziarul National
FOTO // Circul din Chișinău, REPARAT cu bani europeni: Lucrările de reabilitare a acoperișului clădirii au demarat Foto: Pagina de Facebook Poduri de încredere peste


Lucrările de reparație a acoperișului clădirii Circului din Chișinău au început.

Uniunea Europeană a alocat, prin programul „Măsuri de Promovare a Încrederii” implementat de PNUD, peste 1 800 000 de euro pentru expertiza tehnică detaliată, pentru proiectare și pentru lucrări de reparație/conservare în prima etapă.Lucrările de reabilitare din această primă etapă ar putea fi finalizate până la sfârșitul anului 2023. Acestea vor împiedica degradarea clădirii Circului din cauza factorilor externi, arată PNUD.Costul estimat pentru finalizarea tuturor lucrărilor de conservare a întregului complex este estimat acum la peste 11 milioane de euro, bani care ar putea veni atât de la bugetul național, cât și prin finanțare suplimentară din partea partenerilor de dezvoltare.

Clădirea Circului din Chişinău a fost inaugurată în anul 1981, având cea mai mare sală de spectacole din Republica Moldova în formă de amfiteatru, cu o capacitate de 1 900 de locuri şi arenă cu diametrul de 13 metri.

Începând cu anul 2014, după o pauză de aproximativ 10 ani, Circul din Chişinău şi-a reluat activitatea prin relansarea spectacolelor de circ şi inaugurarea arenei mici.

Edificiul Circului din Chișinău are o valoare arhitecturală deosebită, iar în anul 2022 a fost inclus în Registrul Monumentelor Ocrotite de Stat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


BUREBISTA 25.03.2023 12:32

Cum uăi di s-o strîcat circul??? Tătî RâMa îi o circotecî permanentî, cum puteți voi spuni cî s-o stricat circul??? Aici mai mult circ (di rit vechi pravoslavnico pobedist) șî mai puțînî pîini (șî minti așișderea...)

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md