07:19:44 26.01.2022
Stiri

Cetăţenii străini care au călătorit în câteva state au INTERDICŢIA de a intra pe teritoriul R. Moldova. Despre ce ţări e vorba şi care sunt noile măsuri adoptate de CNESP în contextul apariției noii tulpini, Omicorn, a COVID

Actualitate 29.11.2021 08:00 Vizualizări2171 Autor: ZiarulNational
Cetăţenii străini care au călătorit în câteva state au INTERDICŢIA de a intra pe teritoriul R. Moldova. Despre ce ţări e vorba şi care sunt noile măsuri adoptate de CNESP în contextul apariției noii tulpini, Omicorn, a COVID


Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a adoptat măsuri noi în legătură cu apariția noii tulpini B.1.1.529 – Omicron - a coronavirusului de tip nou și a clasificării acesteia drept îngrijorătoare de către Organizația Mondială a Sănătății.

Astfel, CNESP a decis introducerea regimului de carantină de 14 zile pentru cetățenii R. Moldova care sosesc din opt state din sudul Africii - Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia, Eswatini și Malawi.

Carantina poate fi întreruptă după a șaptea zi, dacă persoanele în cauză efectuează un test PCR cu rezultat negativ.

A fost stabilită și interzicerea accesului pe teritoriul R. Moldova a cetățenilor străini și apatrizilor care au călătorit în ultimele 14 zile în aceste țări.

Totodată, Comisia a discutat despre posibilitatea introducerii ulterioare a unor măsuri suplimentare cu privire la persoanele care sosesc din state considerate cu risc de transmitere a noii tulpini, urmând a fi monitorizate atent evoluțiile epidemiologice și fluxurile de pasageri în următoarele zile.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost însărcinat să întreprindă măsurile necesare pentru a determina dacă există cetățeni ai R. Moldova în statele menționate mai sus și ce măsuri de repatriere pot fi întreprinse pentru aceștia, după caz.

Comisia recomandă evitarea deplasărilor peste hotare în cele 8 țări, precum și în alte state în care au fost depistate cazuri de infectare cu tulpina Omicron, fiind subliniată în cursul discuțiilor importanța informării prealabile cu privire la situația epidemiologică din țările de destinație.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.01.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Comunitatea identitară

21.01.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anunț de război „hib...

17.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Frăție” cu forța

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md