04:58:38 08.03.2021
 
Stiri

Cetățenii din DIASPORĂ și din Transnistria, îndemnați de CEC să se înscrie prealabil pentru a putea anticipa numărul secțiilor electorale necesare la următoarele alegeri din R. Moldova

Actualitate 23.02.2021 13:40 Vizualizări1152 Autor: Ziarul National
Cetățenii din DIASPORĂ și din Transnistria, îndemnați de CEC să se înscrie prealabil pentru a putea anticipa numărul secțiilor electorale necesare la următoarele alegeri din R. Moldova
Poză simbol


Cetățenii cu drept de vot care se află în străinătate sau cei care au domiciliul în localitățile din Transnistria se pot înregistra pentru următoarele alegerile naționale sau pot face modificări în datele prezentate anterior.

Comisia Electorală Centrală (CEC) amintește că procedura de înregistrare prealabilă este una permanentă și reprezintă unul din criteriile care stă la baza deciziei CEC privind deschiderea secțiilor de votare în afară țării, dar și pe teritoriul Republicii Moldova, pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului (Transnistria), municipiul Tighina și unele localități ale raionului Căușeni.

Astfel, alegătorii se pot înregistra prealabil pe tot parcursul anului cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului și au dreptul, cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, să anuleze înregistrarea prealabilă efectuată anterior. Astfel, aceștia sunt invitați să completeze formularul de înregistrare on-line, la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina alegator.md și să urmeze instrucțiunile privind completarea formularului online.

Înregistrarea poate fi efectuată și pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la CEC și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

CEC dă asigurări că informațiile despre cetățenii înregistrați nu vor fi transmise altor autorități și nici nu vor fi publicate sau utilizate într-un alt scop. Acestea vor fi utilizate doar pentru a verifica autenticitatea informației despre alegător.

Înregistrarea prealabilă are un caracter informativ și nu impune alegătorilor anumite obligațiuni.

Pentru mai multe informații, puteți consulta Regulamentul privind înregistrarea prealabilă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md