11:41:06 08.07.2020
 
Stiri

CERTIFICARE din partea UE // „Air Moldova”, în clubul de ELITĂ al companiilor aeriene care pot survola spațiul aerian comunitar și pot presta servicii în cadrul UE

Economie 19.04.2019 09:26 Vizualizări3241 Autor: Ziarul National
CERTIFICARE din partea UE // „Air Moldova”, în clubul de ELITĂ al companiilor aeriene care pot survola spațiul aerian comunitar și pot presta servicii în cadrul UE airmoldova.md


„Air Moldova” este una dintre companiile aviatice din întreaga lume în care Uniunea Europeană are încredere. Agenția de Siguranță Aeronautică Europeană (EASA) a certificat „Air Moldova” ca fiind în conformitate cu standardele sale, ceea ce îi permite să efectueze fără probleme operațiuni de transport aerian în spațiul european, se arată într-un comunicat de presă al Companiei „Air Moldova”.

Sursa citată subliniază că certificatul autorității europene confirmă că „Air Moldova” oferă servicii sigure și de calitate, la standardele UE, care sunt printre cele mai înalte din întreaga lume. Astfel, „Air Moldova” face parte dintr-un club de elită al companiilor aeriene care pot survola spațiul aerian comunitar și pot presta servicii în cadrul UE, se arată în comunicatul de presă.

Autorizația EASA menționează că „Air Moldova” a demonstrat conformitatea la cerințele UE. Acest lucru îi permite să efectueze operațiuni pe teritoriul său. „Compania „Air Moldova” a demonstrat conformitatea cu cerințele părții TCO (Certificat de operator din țară terță). Titularul autorizației (Air Moldova) este în drept să solicite permise individuale de exploatare sau documente echivalente pentru a efectua operațiuni de transport aerian comercial în interiorul sau în afara teritoriului care face obiectul dispozițiilor tratatului, în conformitate cu condițiile definite în specificații în ultima lor versiune publicată electronic”, cităm din document.

Compania „Air Moldova” este menționată și într-un comunicat al Comisiei Europene, ca fiind una dintre cele care corespund standardelor UE. Pe de altă parte, 120 de companii din întreaga lume, inclusiv 9 din R. Moldova, au fost interzise în spațiul aerian comunitar.

Autorizația transmisă de EASA demonstrează că „Air Moldova” este un operator de încredere și care corespunde tuturor standardelor de calitate și siguranță, susține directorul general al companiei, Iulian Scorpan.

„Prioritatea de bază a companiei „Air Moldova” sunt pasagerii săi. Depunem toate eforturile să le asigurăm tot confortul și siguranța. Iar atitudinea noastră față de clienți corespunde în totalitate cu toate standardele și cerințele UE, fapt confirmat de autorizația EASA. Vom munci și în continuare pentru a le oferi pasagerilor cele mai bune condiții, prețuri și destinații care să le asigure confortul”, a dat asigurări Iulian Scorpan.

„Air Moldova” este prima și cea mai mare companie aviatică din R. Moldova, cu o istorie de peste un sfert de secol. În toamna anului trecut, „Air Moldova” a fost privatizată de un consorțiu internațional. Prioritățile principale ale noii administrații a companiei sunt majorarea flotei, extinderea destinațiilor curselor, precum și asigurarea unui produs calitativ și accesibil pentru pasageri. În cel mai scurt timp „Air Moldova” va lansa trei curse noi spre destinațiile Nisa, începând cu 26 aprilie, Izmir - de la 18 mai și Salonic de la 23 mai 2019.

„Air Moldova” este și singura companie din R. Moldova care deține un certificat de securitate „Operational Safety Audit” eliberat de Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA).

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md