Cel puțin zece persoane decedează anual în R. Moldova din cauza intoxicațiilor alimentare
În Republica Moldova se înregistrează, anual, circa 18-20 de mii de cazuri de boli diareice acute, inclusiv în jur de 10 decese. Datele au fost făcute publice în contextul marcării la 7 iunie a Zilei Mondiale a Siguranței Alimentare, transmite Moldpres.
Specialiştii din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică anunţă că, în republica noastră, în special în perioada verii, anual izbucnesc peste 20 de focare epidemice cu implicarea unui număr de până la 300 de bolnavi.
Cele mai frecvente maladii diareice întâlnite în R. Moldova sunt Salmonella, Campylobacter și Escherichia coli enterohemoragică.
O mare parte din bolile diareice sunt provocate de alimente contaminate, dar şi de procesul precar de pregătire a hranei.
Conform datelor organizațiilor mondiale de specialitate, anual se înregistrează aproximativ 600 de milioane de cazuri de boli alimentare. Astfel, aproape 1 din 10 persoane din lume se îmbolnăvesc după ce au consumat alimente contaminate. Circa 40% din victime sunt copiii cu vârsta sub 5 ani, 125 000 dintre care decedează în fiecare an din cauza intoxicațiilor alimentare.
Un nou mesaj PUTERNIC de susținere a R. Moldova. Iohannis, la Consiliul European: Ucraina și R. Moldova rămân teme de prioritate absolută
Vicepremierul Popșoi, la Washington: În ultimii doi ani, de când Rusia a atacat militar Ucraina, R. Moldova „a demonstrat reziliență și a arătat că este un partener de încredere pentru toată lumea civilizată”
PERCHEZIȚII // Metale prețioase în valoare de aproape 1,6 milioane de lei, aduse prin contrabandă în R. Moldova: Declarațiile contradictorii ale unui bărbat de 37 de ani