Cel mai VECHI restaurant din lume se află în Europa. Care este CIUDATA specialitate a localului


Cel mai vechi restaurant din lume încă își deschide ușa în fiecare zi zecilor de clienți care vin nerăbdători să guste din tradiționalul porc de lapte la cuptor.
Casa Botin se află în inima Madridului și datează din 1725. A fost frecventată de-a lungul timpului de autori cunoscuți și apare chiar într-una dintre povestirile lui Ernest Hemingway.
Porcul de lapte la cuptor asezonat cu cimbru, usturoi și ulei de măsline este specialitatea localului. Rețeta datează de mai bine de două secole. Mâncarea se rumenește numai într-un cuptor cu lemne, care a devenit de curând o altă atracție pentru turiști.
„Urmarim rețetă bunicului meu, așa cum a fost preparat întotdeauna. Pentru a coace un bun porc de lapte la cuptor este nevoie de un cuptor cu lemne”, spune patronul localului, Jose Gonzales.
Clădirea a fost construită în 1590 pe timpul când oamenii veneau de acasă cu ingrediente și își preparau singuri mâncarea acolo.
De atunci, nume importante ale istoriei i-au trecut pragul. Localul era preferat de autorul Ernest Hemingway și tot acolo a lucrat și Francisco de Goya, celebrul pictor spaniol al secolului al 18-lea.
Deși există restaurante cu o vechime mult mai mare decât a celui spaniol, localul din Madrid a fost singurul care a îndeplinit toate condițiile impuse de Cartea Recordurilor: să nu își fi întrerupt activitatea din ziua în care a fost deschis și să nu-și fi schimbat numele sau locația între timp.









































































