14:15:33 04.06.2023
Stiri

Cei doi băieței care au căzut într-o groapă de circa 100 de metri la Micăuți, externați din spital: Cum se simt micuții care au petrecut o noapte de februarie sub cerul liber și cu fracturi grave până au fost găsiți

Actualitate 25.03.2023 13:00 Vizualizări2348 Autor: Ziarul National
Cei doi băieței care au căzut într-o groapă de circa 100 de metri la Micăuți, externați din spital: Cum se simt micuții care au petrecut o noapte de februarie sub cerul liber și cu fracturi grave până au fost găsiți


Cei doi băieței de 10 și 11 ani din satul Micăuți, raionul Strășeni, care au căzut pe 11 februarie curent într-o prăpastie adâncă de circa 100 de metri a carierei din localitate și au fost internați în stare gravă la spital, după ce au fost găsiți a doua zi, au fost externați din spital.

Gicu Munteanu este unul dintre băiețeii care s-a rănit grav și a petrecut cu prietenul său o noapte de februarie sub cerul liber, în ger și cu dureri insuportabile. El s-a aflat în comă la Institutul Mamei și Copilului.

El își amintește că a mers cu prietenul lui să se joace, dar s-au apropiat prea mult de marginea prăpastiei şi au căzut în gol.

„Când m-am trezit, eu eram pe un val drept. Şi acolo era Denis care se ţinea de un copac, cu burta. Eu strigam Denis, scoală-te, Denis, scoală-te! Şi el nimic nu auzea. Voiam foarte tare să mă ridic sus şi nu puteam că mă durea foarte tare bazinul. M-am sculat pe la ora şase, cinci şi am auzit vorbe de poliţişti. Şi am strigat ajutor. Au chemat ambulanţa şi au dat scurta de pe dânşii şi ne-au luat”, a povestit micuțul pentru TVR Moldova.

„Bazinul la dânsul e tare complicat, cu bazinul noi trebuie să vedem, să trecem UZI-ul. Şi deja ce are traume. Cu mâna, cu piciorul. Piciorul e în ghips, mâna e în schiţă. Şi dinţişorii”, spune mama lui Gicu, Sofia Munteanu.

Gicu este acasă de două săptămâni, timp în care nu s-a ridicat din pat dar face un program de reabilitare. Prietenul lui e mult mai bine şi deja merge la şcoală.

După mai bine de o lună de la accidentul produs la cariera Micăuţi, autoritățile nu au luat nicio măsură. Groapa este nesecurizată în continuare, iar fostul administrator spune că nu poate interveni pentru că terenul este al Primăriei. Primarul din Micăuți refuză însă să ofere explicații.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2023 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Resetarea Europei, l...

31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md