22:31:08 14.08.2018
 
Stiri

CEC a început TIPĂRIREA listelor electorale de bază pentru alegerile din 20 mai: Cei mai mulți alegători - la Botanica!

Alegeri 2018 26.04.2018 18:22 Vizualizări817 Autor: Ziarul National
CEC a început TIPĂRIREA listelor electorale de bază pentru alegerile din 20 mai: Cei mai mulți alegători - la Botanica!

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că a demarat tipărirea listelor electorale de bază pentru alegerile locale noi din 20 mai 2018, care includ date din Registrul de Stat al Alegătorilor și cuprind toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază ori îşi au reşedinţa pe teritoriul unei secţii de votare.

Astfel, pe 20 mai, în cele șapte localități în care vor avea loc alegeri locale anticipate sunt așteptați la urne 748 675 de alegători.

În Chișinău, cei mai numeroși sunt în sectorul Botanica - peste 136 de mii, urmând sectorul Râșcani și suburbiile - peste 118 mii de persoane cu drept de vot.

CEC precizează că alegătorul poate fi înscris numai într-o singură listă electorală şi la o singură secţie de votare. La alegerile locale, alegătorul care are şi domiciliu, şi reşedinţă este înscris, în perioada valabilităţii reşedinţei, în lista electorală ce corespunde secţiei de votare în a cărei rază teritorială acesta îşi are reşedinţa.

Până mâine, 27 aprilie, listele electorale urmează să ajungă la primăriile din cele șapte localități, care ulterior le vor transmite birourilor electorale ale secțiilor de votare.

Alegătorii din localitățile în care au loc alegeri locale noi pot verifica, până la 19 mai, corectitudinea întocmirii listelor electorale atât în localurile secţiilor de votare, cât şi online, accesând pagina web a Comisiei www.cec.md, la rubrica „Verifică-te în RSA”. Potrivit legislaţiei electorale, alegătorul se poate adresa la biroul electoral al secției de votare, ce corespunde domiciliului sau reședinței sale, pentru a solicita, în baza documentelor doveditoare, includerea sau excluderea din listă, corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine ori despre alţi alegători.

Amintim că, pe 20 mai 2018, primari își vor alege locuitorii din municipiul Chișinău, municipiul Bălți, comuna Leușeni și satul Nemțeni din raionul Hâncești, comuna Volovița, raionul Soroca, comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei, și comuna Pârliţa din raionul Ungheni.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md