00:26:59 05.12.2021
Stiri

Ce spune Stoianoglo despre ultimele numiri la șefia Procuraturii Anticorupție și PCCOCS: „Sunt promovați de Morari”

Actualitate 15.10.2021 19:13 Vizualizări2181 Autor: Ziarul National
Ce spune Stoianoglo despre ultimele numiri la șefia Procuraturii Anticorupție și PCCOCS: „Sunt promovați de Morari”


Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, plasat pentru 30 de zile în arest la domiciliu, nu vede cu ochi buni ultimele numiri de la șefia Procuraturii Anticorupție și Procuraturii pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS).

Stoianoglo acuză că noile conduceri de la procuraturile specializate sunt operate la comanda fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

„Uitați-vă ce remanieri au fost făcute astăzi, ce fel de oameni au fost promovați și faceți comparație pe cine am promovat eu în funcțiile respective. Da, sunt oameni care au capacități, dar în opinia mea nu știu... Au fost promovați de domnul Morari și echipa lui”, a comentat astăzi Alexandr Stoianoglo, la ieșirea din sediul Curții de Apel Chișinău, care a menținut arestul la domiciliu pentru 30 de zile pe numele său.

Alexandr Stoianoglo a fost reținut pe 5 octombrie curent, fiind suspendat de la conducerea Procuraturii Generale și cercetat penal pentru cinci capete de acuzare, inclusiv pentru favorizarea unui grup criminal. „Dosarele în privința mea sunt inventate și e vorba de o crimă la adresa mea”, a spus Stoianoglo.

Amintim că interimatul funcției de șef al Procuraturii Anticorupție (PA) va fi asigurat de Elena Cazacov, iar al funcției de șef adjunct al PA - de Ion Munteanu.

Totodată, Sergiu Russu a fost numit în funcția de șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale, Vladislav Bobrov va adjunctul acestuia la PCCOCS.

Deciziile au fost luate astăzi de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Săptămâna trecută, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat un ordin prin care a fost sistată delegarea și încetarea interimatului funcției pentru patru procurori anticorupție, precum și doi procurori de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS).

Printre aceștia se numărau inclusiv șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Adrian Bordian, dar și șeful adjunct al PCCOCS, Aurel Ciocan.

Totodată, pe 13 octombrie a plecat din funcție și șeful PCCOCS, Ion Caracuian, care a invocat „motive personale”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Andres 16.10.2021 12:34

V. Morari e un procuror ca mulți alții din timpul regimului criminalului Plahatniuc. Lui Stoianoglo nu-i rămânea decât să-i pună la respect pe așa procuriri. Dar el a eșuat lamentabil și a intrat cu acest Morari într-un război pe care își demonstrază incompetența. Și de aceea caută pricini pentru a-și motiva esecul; ba îi îcurcă Morari, va guvernarea, ba diplomații UE... ba oule.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md