13:48:37 14.08.2025
Stiri

Ce poţi să păţeşti dacă mănânci pepenele roşu cu tot cu sâmburi

Actualitate 04.08.2022 07:26 Vizualizări1893
Ce poţi să păţeşti dacă mănânci pepenele roşu cu tot cu sâmburi

Majoritatea oamenilor mănâncă pepene roşu. E printre cele mai aromate şi răcoritoare fructe pe care le poţi mânca în perioada verii. Mai mult, are puţine calorii şi ne ajută să ne vitaminizăm în zilele caniculare.

Atunci când mâncăm pepene, cei mai mulţi dintre noi îl curăţăm de seminţe. Sunt persoane care, totuşi, nu aruncă seminţele şi mănâncă fructul cu totul. Nutriţioniştii vin cu o veste bună, însă, şi spun că şi seminţele au numeroase beneficii pentru sănătate.

Sâmburii de la pepenele roşu conţin proteine, minerale, vitamine şi grăsimi sănătoase. De regulă, sunt de culoare neagră, albă sau maro. Au multă vitamina E, triptofan, acid glutamic, liyina tiamina, riboflavina, vitamina B6 și acid pantotenic.

Ce alte beneficii au sâmburii de la pepenele roşu

  1. Consumul de semințe de pepene verde ajută la menținerea masei musculare și reglează nivelul colesterolui din sânge;
  2. Semințele de pepene verde, datorită conținutul crescut de magneziu și zinc, ajută la buna funcționare a sistemului nervos și întăresc sistemul imunitar, protejând organismul de infecții;
  3. Previn tulburările digestive, constipația, dar și balonarea;
  4. Semințele de pepene verde sunt, totodată, foarte sățioase, așa că te vor ajuta să scapi mai ușor de kilogramele în plus;
  5. Semințele de pepene verde conțin aminoacizi esențiali, printre care cei mai importanți sunt: arginină, care are capacitatea de a regla tensiunea arterială, triptofan, care ajută la reglarea secreţiei de melatonină, hormon care ajută la inducerea somnului, acid glutamic și lizina.

    Sunt 30,6 grame de proteine în 150 de grame de seminţe uscate, ceea ce reprezintă 61% din valoarea zilnică recomandată, scrie rtv.net. Seminţele de pepene roşu sunt recomandate pentru cantitatea de grăsimi sănătoase pe care le conţin. În 150 de grame de seminţe uscate sunt 51 de grame de grăsimi monosaturate, grăsimi polinesaturate, și omega 3 și omega 6.

    Încă o veste bună e că seminţele de la pepenele roşu se pot găti. Înainte să le consumi, ar trebui să le pui la înmuiat într-un vas de apă cu sare. Lasă-le acolo timp de două ore, apoi lasă-le la uscat şi, în cele din urmă, bagă-le la cuptor, într-o tavă unsă cu ulei de măsline, la 175 de grade Celsius. Vor fi gata în 40 de minute.

    Apoi, toacă mărunt seminţele coapte şi le poţi adăuga în tot felul de salate, cu rocola sau bucăţi de pepene verde, busuioc, brânză feta, oţet balsamic.
Autor:
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

Sondaj
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte