Ce mișmașuri fac executorii judecătorești și evaluatorii în privința bunurilor SECHESTRATE, în loc să adune cât mai mulți bani la stat


Diminuau intenționat valoarea bunurilor sechestrate pentru a le scoate la licitație cu un preț mic și a le cumpăra „cine trebuie”.
Un executor judecătoresc din Chișinău trebuie să dea explicație magistraților, după ce dosarul pe numele său și al unui evaluator de bunuri a fost transmis în judecată.
Potrivit procurorilor, executorul judecătoresc ar fi încercat, în toamna anului trecut, să subevalueze şi să înstrăineze la un preţ diminuat trei automobile sechestrate. Executorul urma să încaseze 30 de mii de lei, câte 10 mii de lei pentru fiecare maşină, pentru a aranja ca cele trei automobile confiscate să fie scoase la licitaţie la un preţ mai mic decât valoare reală, ca apoi să fie vândute unor persoane indicate.
În cazul evaluatorului, acesta este învinuit că ar fi luat 3 350 de lei mită pentru a subevalua cele trei maşini, scoase la vânzare.
Dacă va fi găsit vinovat de corupere pasivă, executorul judecătoresc riscă de la 5 pînă la 10 ani închisoare, cu amendă de până la 400 de mii de lei și cu privare de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.
Pentru luare de mită, evaluatorul riscă amendă de până la 92 500 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.








































































